Tükürmemek İçin…

Deprem bölgelerinde büyük bir çalışma devam ederken muhalefet, iktidarı suçlamaya devam ediyor.

Tükürmemek İçin…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, deprem bölgesinde iktidardan kimseyi görmediğini, yaşanan eksikliklerden hükümetin sorumlu olduğunu söylemiş ve şunları dile getirmiş.

"Gidip görev yapmak isteyenlerin önünü kapattılar yağmacılar talancılar alanda elini kolunu sallayarak dolaştı. Böyle devlet düzeni olmaz. Full lüks imkanları ile sahadalar. Ben deprem alanında hiçbir iktidar mensubunu görmedim.”

Anlaşılan deprem Davutoğlu’nu da tarumar etmiş. Devlet tüm imkanlarıyla sahadayken ve bu konuda ilk günden itibaren ciddi bir organizasyon ortaya konmuşken, Davutoğlu deprem bölgelerinde iktidar mensubu aramış ama görememiş.

Davutoğlu Ak Parti yeleği ve rozetleriyle yardım yapan birilerini mi görmek istedi ya da Ak Parti il başkanlarının kendisine gelip “hoş geldiniz” demesini mi bekledi bilemiyoruz ama bu konuda iki çift söz söyleyelim istedik.

Öncelikle bu depremde devleti yöneten iktidar, tüm gücü enerjisi, imkanı ve potansiyelini hatta daha fazlasını sahaya aktardı. Bununla da kalmayarak kamudan iş alan  tüm firmaların iş makinalarını sahaya sevk etti ki buna Ziver ve Açılım Holding de dahildi. Bu da yetmedi tüm yardım organizasyonlarıyla iş birliği, yaparak bunlara her türlü imkanı sundu.

Ama iktidar bir şeyi yapmadı. Acılardan siyasi rant elde etmek gibi bir derdin peşine düşmedi. Parti logosu ve bayrağını asla kullanmadı, kullanması da doğru olmadı.

Ak Partinin 81 ilde bulunan teşkilatları deprem bölgesi için seferber oldu. Sadece Ak Parti değil, CHP, MHP, İyi Parti, Yeniden Refah Partisi, Saadet Partisi, Memleket Partisi ve diğer partiler hep sahadaydı ve halkın yanındaydı.

Sayın Davutoğlu da günler sonra sahaya inmiş ve sahada iktidar mensubu görememiş. Tabi ki göremez. Zira asıl zorlu günler geçti ve her şey sistematiğe bağlandı ve rayına oturdu. İktidara mensup siyasiler, il başkanları ve diğer yetkililer 10 gündür bu çalışmayı yürüttü ve sistenmi  oturttu.

Davutoğlu sahayı gezerken iktidardan birilerini görememişse bunu biraz da kendine bağlasın. Demek ki sahada kendisine  göre Ak partililer ve iktidar temsilcileri onun yüzünü görmemek adına yollarını değiştirmiş  ve farklı alana yönelmiş olabilirler.

Kimsenin yüzünü görmek istemediği biri olmak çok zormuş değil mi?  Hani; “AK Parti dışında hiçbir siyasi harekette bulunmam. Hiç kimse benim dilimden Cumhurbaşkanımın aleyhinde tek bir kelime duymayacak. Bu davaya gönül verenleri üzmektense bütün makamları ayağımın altına alırım... AK Parti büyük bir davanın adıdır. Bu davaya ihanet ettiğimi görürseniz yüzüme tükürün..." demişti ya zamanında Davutoğlu. 

Aslında iyi kurtarmış Davutoğlu. Ya iktidar mensupları ile karşılaşsaydı. Ya içlerinden biri de kendi beyanlarından hareketle yüzüne tükürme gibi bir eylemin içine girseydi. Aman Allahım. Allah kimseyi bu hale düşürmesin.