Afet bölgesi ile İlgili Kim Konuşacak?

Dün de yazdık bugün de önemine binaen tekrar edelim. İlimizin 11. İl olarak Afet Bölgesi kapsamına alınmasının ardından bu yasanın şehrimiz ve hemşerilerimiz için ne anlama geldiğine dair hala resmi bir açıklama yok.

Afet bölgesi ile İlgili Kim Konuşacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sosyal medyada yayınlanan bazı paylaşımlar ciddi bir bilgi kirliliğine   sebep olmakla birlikte çok beklentilere de  kapı aralıyor.

İlginçtir deprem ve hemen her konuda başımıza uzman kesilen bazı STK başkanları da derin bir sessizliğe gömülmüş. Birkaç yerden bilgi kırıntıları edinmişler ama onların yapılabilme ihtimalini kendileri de çok uzak gördükleri için bir şeyler söyleyemiyorlar.

Bu konunun muhatabı da uygulayıcıları da kamuoyunu bilgilendirme makamında bulunanlar da kamu kurumlarımızdır.

Afet Bölgesi kapsamına girmekle şehir ve halkımız ne kazandı, hangi imkan ve kolaylıklar sunulacak, vatandaşlar bunlardan nasıl faydalanacak ve nasıl bir yol izleyecek gibi soruların cevaplarını kamu kurumlarının yetkilileri bir an önce açıklamalı ve bilgi kirliliğini gidermeli.

Bu yapılmadığı sürece ortalıkla olmadık beyan, açıklama ve paylaşımlar dolaşacak ve bunların da gerçek olmadığı anlaşılınca tepkiyi  iktidar ve dolayısıyla siyasiler görecek. 

Yeni bir kriz olmaması adına açıklamanın kısa süre içerisinde yapılması gerekiyor.