Traji-Komik Bilgiçler

Çevremizde öyle isimler ve ilginç tipler var ki onlara bakarak içinde bulundukları tirajı-komik halleri düşünmeden edemiyoruz.

Traji-Komik Bilgiçler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malum, çalışanlara verilen zamlarla birlikte başta KDV olmak üzere birçok alanda yeni zamlar yapıldı. Birçok ürünün fiyatı değişti ve zamlandı. Bu duruma durduğu yerden ve bulunduğu siyasi mevziden bakan bazı isimler, olayı eleştirmekle kalmıyor, büyük bir ekonomist bilgiçliği, sıfatı ve yetkinliği ile hükûmete akıl veriyor. İşin ilginç ve tirajı komik olan tarafı ise şimdilerde hükümeti eleştirip ekonomik yol ve yöntem öneren bazı kişilerin batırmadıkları, köküne kibrit suyu döküp yok etmedikleri müessesenin kalmadığı.

Geçmişte; saf, temiz ve samimi insanlardan toplanan oldukça yüklü ve sıcak bir para ile ticari faaliyet yapıp, yıllar sonra bu sermayeyi kaybettikleri gibi her bir hissedardan bir o kadar daha para alıp zararı kapatıp insanların ahını alan bazı kişiler, hiç bunlar yaşanmamış gibi, bunda hiçbir dahli ve sorumluluğu olmamış gibi bugün kalkıp Türkiye ekonomisinin nasıl düze çıkacağına dair görüş bildirip ahkam kesiyorlar. Aynaya bakmadan, geçmişle yüzleşmeden, yüzlerce insana yaşattıkları mağduriyetin zerre mahcubiyetini duymadan  sırf egolarını tatmin etmek ve öne çıkmak güdüsüyle  ortalıklarda dolaşıp ahkam kesenlerin çok bilmişliği  pes dedirtecek türden.

Ve adam sanki hiç bunlar yaşanmamış, yüzlerce insanın ahını almamış gibi hala en akıllı kendisi,  hala her şeyi en iyi bilen ve en kafası çalışan gibi mağrur ve kibir abidesi olarak dolaşıyorlar aramızda.  Hem de bu halleriyle trajikomik olduklarının farkına varamayacak kadar gırtlaklarına kadar dolu bir kibirle…