Togg ile Gelen 'Gurur'

Türkiye, merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın Devrim Otomobili ile başlayan ancak  küresel güçlerin engeline takılan yarım asırdan fazladır hayalini kurduğu yerli otomobil üretme idealini gerçeğe dönüştürmeyi başarmanın haklı gururunu yaşıyor.

Togg ile Gelen 'Gurur'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın önderlik ettiği yerli otomobil hamlesinin bir sonucu olan TOGG'un seri üretiminin gerçekleştirileceği fabrikanın hizmete girmesinin ardından seri üretime geçildi ve tanıtımı yapılmıştı. 

Son olarak ise Türkiye'nin otomobili Togg'un heyecanla beklenen satış fiyatı belli oldu. Yerli otomobilin standart menzilli modeli 953 bin, uzun menzilli modelin fiyatı ise 1 milyon 215 bin lira olarak belirlendi.

Togg, ''T10X'' adını verdiği, kullanıcıyı merkeze koyan, akıllı yaşam çözümleriyle sürekli internetin içinde olan, uzaktan güncellenebilen akıllı cihazını, iki farklı donanım seviyesi ve iki batarya seçeneğiyle ön siparişe sunuyor.

Bugünden  itibaren ön siparişleri alınacak olan Togg T10X, 953 bin TL’den başlayan fiyat etiketine sahip olacak. Fiyat olarak oldukça uygun olan TOGG’a ilginin fazla olması bekleniyor ve artık yollar da gururumuz olan yerli otomobilimizi bol bol görmüş olacağız. 

Erdoğan'ın önderlik ettiği projenin hayata geçirilmesi için büyük bir profesyonel ekip kolları sıvamıştı. 18 ayda üretilen TOGG otomobilinin sunumu 27 Aralık 2019'da gerçekleşmişti. Bu kadar kısa sürede bu kadar büyük işler başarmak kolay değil. 

Muhalefetin tıpkı yıllar önce olduğu gibi engellemeye çalıştığı, CHP'li Kılıçdaroğlu'nun 'Hani nerede?' diyerek küçümsediği yerli otomobil artık milletimiz ile buluşuyor. Her türlü iftira ve küçük görmelere rağmen artık yerli otomobilimize sahibiz. Bu gururla ne kadar övünsek azdır. Türkiye, artık hedefini büyük hedeflere yönelten ve bunları tek tek hayata geçiren ve bu yönü ile  dünyada önemli bir aktör olan bir ülkedir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve emeği geçen herkese milletimiz adına teşekkür ediyoruz.