TKDK ,60 MİLYON AVRO İLE YATIRIM AĞINI ÇEŞİTLENDİRİYOR

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Elazığ İl Koordinatörlüğü toplantı salonunda IPARD II 5. Başvuru Çağrı Değerlendirmesi ve 6. Başvuru Çağrı Dönemi tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

TKDK ,60 MİLYON AVRO İLE YATIRIM AĞINI ÇEŞİTLENDİRİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurum toplantı salonunda birim amirlerinin de hazır bulunduğu tanıtım toplantısında açıklamalar yapan İl Koordinatörü İ. Sertaç Yılmaz, “ Değerli basın mensupları; 16. Şubat 2019 tarihinde 5. Başvuru Çağrı İlanına çıktık ve bu çağrı dönemine ait proje kabullerini 13 Haziran itibariyle tamamladık. Şubat ayından bu yana çok yoğun bir tanıtım programı yürüttük. Bizim gittiğimiz kadar sağolsun yatırımcılarımız da bizleri kurumuzda ziyaret ettiler. Bu tatlı yoğunlukların oluşmasının en büyük paydaşlarından biri de siz değerli basın mensuplarımızsınız. Yaptığımız bu çalışmalar neticesinde Elazığ’ımıza 9 adet süt üreten tarımsal işletme, 10 adet kırmızı et üreten tarımsal işletme, 16 adet kanatlı eti üreten tarımsal işletme ve 2 adet süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasına yönelik yatırımlar olmak üzere toplamda 37 adet proje kabulü gerçekleştirdik. Bu projelerin yatırıma dönüşmesiyle birlikte Aziz Şehrimize 44 milyon TL’lik yatırım kazandırılacak ve bunun yaklaşık 23 milyon TL’si yatırımcılarımıza hibe olarak ödenecek.

Değerli arkadaşlar; Işıkları hiç sönmeyen bir TKDK olarak 5. Başvuru Çağrı Döneminin tamamlanmasıyla beraber 6. Başvuru Çağrı Döneminin hazırlıklarına başladık.  Bu çağrı döneminde “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme Tedbiri” kapsamında 7 alt yatırım sektörüne %55 hibe ile 60 milyon avroluk destek paketinden yatırımcılarımızın en üst seviyede faydalanabilmesi için tanıtımlarımız gerçekleştiriyoruz. Bu yatırım sektörlerini açarsak:


  •  Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi ve Bitkisel Ürünlerin İşlenmesi ve Paketlenmesi

  • Arıcılık ve Arı Ürünlerinin Üretimi, İşlenmesi ve Paketlenmesi

  • Zanaatkarlık ve Yerel Ürün İşletmeleri

  • Kırsal Turizm ve Rekreasyon Faaliyetleri

  • Su Ürünleri Yetiştiriciliği

  • Makine Parkları

  •  Yenilenebilir Enerji Yatırımları

Alanlarında 500.000 Avro üst uygun harcama sınırı olmak üzere %55 hibe ve KDV muafiyeti sağlayacak şekilde yatırımcılarımızı destekleyeceğiz. Bu çağrı döneminde sıralama kriterleri önemli olacaktır. Biz de ilgili kurumlarla işbirliği yaparak proje sunmayı düşünen potansiyel başvuru sahiplerimize mesleki yeterlilik kazandıracak şekilde MEB onaylı kursların açılması için çalışmalarımızı başlattık ve inşallah en kısa sürede kurslarımız da açılacak. 6. Başvuru Çağrı Döneminde proje kabulü 08 Temmuz da başlayıp 23 Ağustos 2019 da son bulacaktır. Bu alanda proje yapacak olan yatırımcılarımızın hazırlıklarını bu tarihlere göre yapmaları gerekiyor. Her zaman ifade ettiğim gibi Elazığ TKDK, yatırım kazandırdıkça mutlu olan bir kurum. Bizler yatırım yapmayı düşünen bütün yatırımcı adaylarımızı bekliyoruz” dedi.