Terör Olmasaydı…

Türkiye, terör belası ile mücadelesinde kahraman askerlerin yıllardır süren terörle mücadelesi kapsamında verilen manevi kayıplara paha biçilemezken, maddi kayıpların maliyeti ortaya çıktı.

Terör Olmasaydı…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu süre zarfında teröre harcanan paranın, bu mücadele olmasaydı nerelerde değerlendirilebileceğini belirtti ve şunları söyledi:

“1984-2019 tarihleri arasında cari fiyatlarla terörün hesaplanabilir toplam maliyeti 3 trilyon 722 milyar lira olarak hesaplanmıştır. PKK ‘dan kaynaklı terörün hesaplanabilir yaklaşık maliyeti ise 3 trilyon 423 milyar liradır.”

Peki, teröre harcanan kaynaklarla neler yapılabilirdi? Onun da cevabını verdi Soylu:

“100 adet İstanbul 3’üncü köprüsü, 100 adet büyük  ölçekli barajlar, 100 bin km hızlı tren demiryolu, 100 bin km yol, bin adet hidroelektrik santrali, bin adet orta ölçekli uluslararası havalimanı, bin adet bin yataklı şehir hastanesi, bin adet 100 yataklı hastane, bin adet bin kişilik kütüphane, bin adet 24 derslikli okul.”

İşte terörün mali bilançosu bu. Türkiye’nin kalkınma ve ilerleme yolunda elini kolunu bağlayan tablo da bu. Şimdi ABD ve Avrupa’nın aleni bir şekilde ve on binlerce tırla neden PKK’ya silah gönderdiğini anladınız mı? Bölge halkı terör örgütünün kendileri için çalıştığını düşünürken, örgütün kime taşeronluk  yaptığını, Türkiye’nin gücünü nasıl kırdığını gördünüz mü?

Oysa bu kaynaklar terör değil de halkımıza hizmete dönüşse, ülkemizin ilçelerine dahi duble yollar gidilse, her ilçemize modern hastaneler, okular, sağlıklı yaşam merkezleri, kültür merkezleri kurulsa kötü mü olurdu.

Terörün tehdit etmediği illerimize yatırımcılarımız,  fabrika açıp gençlere istihdam sağlasaydı fena mı olurdu?

Bu kaynakların teröre gitmesinde PKK kadar, bu yapılanmanın palazlanmasına direkt ve dolaylı destek veren herkes bu vebale girmiştir.

Şehitlerimizin acılarının ve gözyaşlarının vebalini almıştır. Cennet vatanımızın ormanlarını yakan, masum insanları, askerlerimizi, polislerimizi  şehit edenlere sempatiyle bakanlar, bunun hesabını veremeyeceklerdir.