Eğitimde Güzel İşler

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kapanan köy okullarının açılması yanında önemli müjdeler verdi.

Eğitimde Güzel İşler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özer; “Hane sayısı 10'un üzerinde olan tüm köy okullarını 3 ay içerisinde açacağız. Ama bir değişiklik yaptık; sadece anaokulu ve ilkokul açmıyoruz. Köylerde Halk Eğitim Merkezleri de kuruyoruz. Oradaki vatandaşlarımızın, özellikle kadınlarımızın Halk Eğitim üzerindeki kurslara erişebilirliğini arttırabilmek için Aile Okulu da dahil olmak üzere yaşam becerilerini geliştirmek ve değerler ile beraber tekrar temas edebilmesini sağlayacak çok sayıda kursu köylere ulaştırıyoruz. Şu ana kadar 170 bin vatandaşımız ve ağırlıklı olarak kadınlarımız bu kurslardan faydalandılar" ifadelerini kullanarak ciddi ve radikal bir karar aldıklarını açıkladı.

Köy okullarının açılması hem veliler hem öğrenciler hem öğretmen adayları hem de devletimiz için büyük kazanç.

Veliler, çocuklarının kendi köylerinde, kendi öğretmenleri tarafından  eğitim almanın mutluluğunu yaşarken, binlerce yeni öğretmen istihdam edilerek gençlerimiz hayata atılmış olacaklar. Devletimiz de taşımalı eğitimin tüm masraf, zorluk ve külfetinden  kurtularak önemli oranda tasarruf yapmış olacak.

Köylerimizde ilkokulla birlikte anaokulunun açılması, bununla da kalınmayarak köydeki kadınlara yönelik halk eğitim kurslarının açılması büyük bir örgün ve yaygın eğitim seferberliği olacak ve herkes kendisini eğitimin içinde bulacak.

Bu projeyi desteklemek ve hayata geçirilmesini kolaylaştırmak için katkı sunmak gerek. Tebrikler Bakan Özer.