Tepkiden Doğan İyilik

İlimizde Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Salçalı Köfte festivali kapsamında düzenlenecek konsere İrem Derici'nin davet edilmesine STK'lardan ortak tepki gelmişti.

Tepkiden Doğan İyilik
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gelen tepkiler üzerine etkinliğe sponsor olan kamu ve özel kurumların talebi üzerine İrem Derici’nin vereceği konser iptal edilmiş, onun yerine Rafet El Roman’ın sahne alacağı duyurulmuştu.

Kim tepki gösterdi, kim bu tepkilere  karşı tepkisini gösterdi gibi kamuoyunun bildiklerini tekrar etmek istemiyoruz.

Özellikle konserin iptal edilmesinde önemli rol üstlenen STK’lara yönelik belirli çevrelerden de eleştiriler geldi. Bazı sosyal medya kullanıcıları ve Elazığ kamuoyunun yakından tanıdığı Genel yayın Yönetmenimiz Ömer Enes Yılar’ın Hakimiyet TV’deki  program konuğu iş insanı Halis Yıldız, konseri iptal ettiren STK’ların şehirde mağdur ve muhtaç ailelere yardım yapmak yerine yapılan çalışmalara ket vurmaktan öte bir çalışma yapmadıklarını dile getirdi ve bu STK’ları muhtaç ailelere  yardım yapmaya çağırdı.

Yıldız’ın bu çağsısından sonra Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı Ferhat Evsen,   Fırat Üniversitesi öğrencilerine yönelik bir “Bin öğrenciye bin TL burs”  kampanyası başlattı.

Bu çalışma ister istemez bizi AK Parti Milletvekili Metin Bulut ile CHP Milletvekili Gürsel Erol arasında başlayan ve sonuçta ilimizin üç okul kazanmasıyla sonlanan bir tartışmaya götürdü.

Son tartışma da İrem Derici etrafında yaşandı ve bu tartışmadan da  STK ve Odaların gayretiyle 1000 öğrenciye 1000 TL yardım çıktı.

Demek ki şehrin genlerinde, iyilik ve güzelliklerin bir tartışma sonrası ortaya çıkma gibi karakter var. İlla tartışacağız, illa inatlaşacağız ve illa restleşeceğiz ki hizmet ve güzellik gelsin. 

İş İnsanı Halis Yıldız ile Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı Ferhat Evsen’in bu çağrısına başta KADEM olmak üzere (bunun sebebini önümüzdeki günlerde ayrı bir yazı olarak işleyeceğiz” birçok STK’nın 1000 TL yatıracağına inanıyoruz. Bu adımlarıyla Elazığ’a ve Elazığ insanına olan duyarlılıklarını ortaya koymuş ve kendilerine gösterilen tepkiden  kurtulmuş olacaklar.