'TEMİZ KÖY, TEMİZ ÇEVRE, TEMİZ PALU' SLOGANIYLA ÇÖPLER TOPLANMAYA BAŞLANDI

Nisa Yılmaz/Elazığ İl Özel İdaresi ile Palu İlçe Kaymakamlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde, ilçeye bağlı 13 köyde 'Temiz Köy, Temiz Çevre, Temiz Palu' sloganıyla, biriken çöpler toplanmaya başlandı.

'TEMİZ KÖY, TEMİZ ÇEVRE, TEMİZ PALU' SLOGANIYLA ÇÖPLER TOPLANMAYA BAŞLANDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Proje kapsamında ki 17 köyün 13'ünde; her gün, rutin olarak konteynerlerde biriken çöpler, çöp aracıyla görevli personel tarafından toplanmaya başlandı. Köylerde başlayan bu hizmetten dolayı 13 köyde yaşayan vatandaşlar,bu projeyi başlatan ve uygulayan İl Valiliği ile Palu İlçe Kaymakamlığına teşekkür etti.

 

“HEM DOĞAYI HEM ÇEVREYİ HEM DE HAYVAN SAĞLIĞINI KORUMA ADINA ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ BİR PROJEDİR”

Palu ilçe kaymakamı Mehmet Öztürk  17 köyü kapsayan projenin protokol imzalarının atıldığı törende :“Böyle tarihi ve kültürel bir ilçenin, hem ilçe merkezinin hem de köylerin dağının, taşının, nehrinin temiz olması gerekmektedir. İl Özel İdaresinin yapmış olduğu bana göre en önemli yatırımlardan biri, katı atık toplama ünitelerinin köylere verilmesi ve köylerde çöplerinin toplatılmasıdır. Bu proje hem doğayı hem çevreyi hem de hayvan sağlığını koruma adına çok önemli ve değerli bir projedir. Köyleri ziyarete gittiğimizde maalesef birçok köyde çöplerin mecburen doğaya bırakıldığını görmekteyiz ve bu durum bizleri gerçekten üzmekte” açıklaması yapmıştı.

Projenin, ilçeye bağlı tüm köylerde ileri ki aşamalarda uygulanacağı öğrenildi.