TEKNOFEST 27 Eylül-1 Ekim Tarihlerinde İzmir'de Gerçekleştirilecek

Ankara Etimesgut Havalimanı'nda 30 Ağustos zafer bayramı ile başlayan dünyanın en büyük festivali TEKNOFEST Havacılık, uzay ve teknoloji festivali sona erdi. Dünyanın en büyük Festivali Teknofest İstanbul ve Ankara'nın ardından, 27 Eylül-1 Ekim tarihlerinde İzmir'de gerçekleştirecek.

TEKNOFEST 27 Eylül-1 Ekim Tarihlerinde İzmir'de Gerçekleştirilecek

İlki 2018'de gerçekleştirilen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali; teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, çeşitli konularda gerçekleştirilen söyleşi ve etkinlikler gibi birçok faaliyete ev sahipliği yaparak toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye’nin teknoloji üreten ve geliştiren bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Milyonlarca gencin hayallerini gerçekleştirmesi için TEKNOFEST kapsamında çeşitli disiplin ve kategorilerde teknoloji yarışmaları düzenleniyor.

TEKNOFEST 27 Eylül-1 Ekim Tarihlerinde İzmir'de Gerçekleştirilecek

ELAZIĞ’DAN AZERBAYCAN’A KADAR UZANAN TEKNOFEST PROJELERİNE DESTEK OLUYORUZ

Hilalim Teknoloji Kurucusu Melih Erdem,“Bu sene İstanbul'dan sonra Ankara TEKNOFEST’te Hilalim Teknoloji ve Azerbaycan Furkanoğlu Şirketleri olarak Teknofest'e katılmış olan lise öğrencilerimizin projeleri ile  standımızda yerimizi aldık. Azerbaycan Furkanoğlu Şirketi Türkiye Direktörü ve Hilalim Teknoloji Kurucusu  Melih Erdem,”Standımızda Milletvekilleri, bürokratlar ve çok sayıda ziyaretçi ile bir araya gelerek projelerimizi ve teknofest çalışmalarımızı anlattık. Elazığ’dan Türkiye’nin dört bir yanına Azerbaycan'a kadar uzanan Teknofest projelerine destek oluyoruz. Silahlı İHA, Kargo görev İHA, IHA simülasyon yazılımı, Mini drone kontrol sistem ve Mayın Arama IHA ile 5 proje şirketimiz tarafından desteklenmiştir. Bu projelerin Silahlı İHA ve Mayın Arama İHA projelerimize yatırımcılar bir araya getirmek için girişimlere başladık. Bunun gibi onlarca Teknofest projelerini Hilalim Teknoloji olarak tanıtımını yaparak yatırıma dönüşmesi için girişimci arıyoruz.

TEKNOFEST 27 Eylül-1 Ekim Tarihlerinde İzmir'de Gerçekleştirilecek

ATLAS C1 Silahlı İHA en öne çıkan projelerimizdir. ATLAS C1 hava aracını Yerel ve Uzaktan kullanılma opsiyonları barındıran İHA kontrolünün bulunmasıdır. Hava aracının özünde Silahlı bir drone olmamasıdır. Aynı zamanda birden fazla silah türünün monte edilebilir olmasıdır.
ATLAS C1 hava aracına sürü şeklinde bir savaş senaryosunun uzaktan gerçekleştirilebilir.
ATLAS C1 dron üstünde taşınabilir ve mühimmat bırakma özelliğine sahiptir. Atlas İHA’nın 2 saat minimum uçuş süresi vardır. 3.200 gram ağırlığında ve 2.500 gram'a kadar faydalı yük
taşıyabiliyor. Termal kamerası sayesinde gece operasyon kabiliyeti var. Görsel tarama sayesinde terörist unsurlarını tespit edebilmektedir. Otonom iniş-kalkış sayesinde
operasyonel gücünü artırılmıştır.
Projelerimizi teknofestte Teknofest Yönetim Kurulu Başkanımız Selçuk Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mehmet Fatih Kacır, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı  Ankara Milletvekilimiz Ömer İleri,  Ankara Milletvekilimiz Zeynep Yıldız , İstanbul Milletvekilimiz Rümeysa Kadak ve T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanımız  Elvan Kuzucu Hıdır'a Teknofest çalışmalarımızı ve projelerimizi anlattık”dedi.