Teamüle Dönen Temayül…

Ak Parti'de 5 yılda bir yaşanan sıradan bir gündü cumartesi günü. Ak Parti'de 14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Cumartesi günü 81 ilde aday belirleme işleminin ilk ayağı olan teşkilat temayül yoklaması yapıldı.

Teamüle Dönen Temayül…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülke genelinde aday adaylığı için başvuran 6 bin 25 kişi için teşkilat temayül yoklaması, 81 il başkanlığınca elektronik ortamda yapıldı ve tamamlandı.
Temayül yoklamalarından çıkacak sonuçlar, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ile Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerinden oluşturulan ve 27 Mart'ta çalışmaya başlayacak alt komisyonların bilgisine sunulacak.  

Cumartesi ilimizde de yapılan temayül yoklaması sonuçları her ne kadar açıklanmayacak dense de bugünden itibaren kulislere sızan bilgilerle az çok bilgi sahibi olacağız. Ve hatta birçok isimden “ilk 10’dayım”cümlesini de duyacağız. 

Temayül, genel merkezin teşkilat mensuplarını hesaba kattığını göstermeye çalıştığı bir teamül haline geldi Ak Parti’de.  Partinin gelişmesi büyümesi ve daha geniş kitlelere ulaştırılması yönünde gayret gösterip davaya gönül vermekle birlikte ter akıtması gereken parti yönetim kurullarında görev alan teşkilat mensupları, haftada bir yapılan toplantıya bile katılmaktan aciz bir konuma düşmüşler.

Bu görevlerinin verdiği sorumlulukların altında kalan, değil partiye yeni isimler katmak mevcutlarını bile kaçırma “başarısını” gösteren, tokalaşırken bile muhatabımın yüzüne bakmayacak kadar kendilerini ayrıcalıklı, imtiyazlı, seçkin görüp kibir ve enaniyet ortaya koyan bazı teşkilat mensuplarına beş yılda bir verilen temayül yoklamasında oy kullanma hakkı, bu işi manevi sorumluluk ve vicdani kanaatle yapan teşkilat mensuplarını tenzih ederek söyleyelim ki tamamen kirli pazarlıklar ve çıkar ilişkilerine kurban edilen ve Erdoğan’ın ülkesi için her türlü tehlikeyi göze alarak yaptığı onurlu mücadele ve dik duruşa ihanet eden bir teamül haline gelmiştir.

İşte tam da bunun için ve Genel Merkez bu konularda illerde nasıl kombinezonlar kurulduğunu konusunda şerbetli olduğu için bu yoklamaları yok saymakla doğru bir iş yapıyor. 

Ak Parti Elazığ Milletvekili ve MKYK üyesi Metin Bulut da katıldığı ortak televizyon programında buna dikkat çekti ve genel merkezin halkın beklenti ve taleplerini almak amacıyla anketler yapacağını dile getirdi. 

Bu konuda vatandaşın, teşkilat mensuplarından daha hassas, daha objektif ve daha vicdani kanaat belirteceğine inanılıyor. Çünkü vatandaş,  kendisi için değil, dayatma ve hatır gönül için değil, şehri ve geleceği için ve bunun kendisine yüklediği sorumlulukla görüş belirtiyor…