Tavuk Tüketenler Dikkat!

Tavuk, kaliteli protein kaynağı olması ve zengin içeriği sayesinde sağlıklı beslenmek isteyenlerin ilk tercihlerinden biri olarak kabul ediliyor. Fakat yoğun tüketimi, vücutta hiç beklenmedik etkilere yol açabiliyor. Üstelik birçok öğünde yenilebilen bu besin, her yaştan insanda değişime yol açıyor.

Tavuk Tüketenler Dikkat!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tavuk tüketiminde dikkat edilmesi gereken birçok ayrıntı bulunuyor. Özellikle tüketim oranı ve nasıl bir tavuk seçildiği gibi konular, bu besinin sağlığı olumlu etkilemesinden çok olumsuz sonuçlarla karşılaşılmasına neden olabilir. İşte o etkiler…


FAZLA PROTEİN ALIMI

İdeal olarak, günlük kalori alımınızın yaklaşık yüzde 10 ila 35'i proteinden oluşmalıdır. Çok fazla protein yemek vücudunuzun bunu yağ olarak depolamasına neden olur. Bu, kilo alımınızın artması ve kan lipit seviyelerinin yükselmesine yol açması anlamına gelir. Her gün büyük bir parça tavuk yemek, protein alımınızın büyük bir kısmına katkıda bulunacaktır, bu yüzden dikkatli olun.

KALP RAHATSIZLIĞI RİSKİNİ ARTIRABİLİR

Çok fazla tavuk yemek, daha yüksek kolesterol seviyelerine neden olabilir. Bunun sonucunda kardiyovasküler hastalıklar gelişebilir. Tavuğun yanı sıra proteine sahip diğer besinlerle birlikte tüketilmesi, bu oranı artıracak ve kalp sağlığı sorunlarıyla karşılaşma ihtimalinizi de artıracaktır.

KİLONUZU KORUMAYI ZORLAŞTIRABİLİR

Tavuk gibi çok fazla hayvansal bazlı protein tüketmek, sağlıklı bir kiloyu korumayı zorlaştırabilir. The Huffington Post'a göre, vejetaryenler, pescataryenler, veganlar veya fleksiyerler gibi et yemeyen insanlar, günlük olarak et yiyenlere göre genellikle daha düşük bir beden kitle indeksi değerine sahip.

BESİN ZEHİRLENMESİ YAŞAYABİLİRSİNİZ

Tavuğu tam olarak pişirmek zor olabilir. Eti iyi şekilde pişirmediyseniz veya sebzeleriniz çiğ tavukla temas ederse, yemeğinizi salmonella veya campylobacter gibi bakterilere maruz bırakıyor olabilirsiniz. Bu bakteriler, ciddi hastalıklara yol açabilecekleri için insan vücudu üzerinde oldukça büyük etkilere sahip.


ANTİBİYOTİKLERE DİRENÇ GELİŞTİREBİLİRSİNİZ

Kümes hayvanı çiftçileri arasında çiftlik hayvanlarına antibiyotik uygulamak yaygın bir uygulamadır. Bu tavuğu yiyerek, insanlar bu antibiyotiklere karşı direnç kazanabilirler. Elbette, bir enfeksiyonla uğraşırken ve antibiyotik almanız gerektiğinde bu çok gerçek bir risk oluşturur. Bu durumda kullandığınız antibiyotik ilaçların yeterli etki göstermemesi nedeniyle tedavi sürecinizi oldukça zorlaştırabilir.