Taviz Yok…

Türkiye, göçmenler politikasında değişikliğe gitti ve ülkeye girişi yasakladığı gibi izinsiz ülkeye giriş yapanları sınır dışı etmeye başladı.

Taviz Yok…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’ye yasadışı yollardan giren, polis ve jandarmanın yaptığı çalışmalarda yakalanan Afganistan uyruklu 227 düzensiz göçmen İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nde yapılan işlemlerin ardından Malatya Havalimanı'ndan ülkelerine gönderildi.

İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nce işlemleri devam eden 908 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen ise önümüzdeki günlerde düzenlenecek dört ayrı charter seferlerle ülkelerine gönderilecek.

Öte yandan, 2022 yılında Türkiye'de sınır dışı edilen toplam düzensiz göçmen sayısının ise 41 bin 431'e ulaştığı öğrenildi.

 Yapılan açıklamaya göre,ülkemiz göçmen sorunu ile ciddi bir şekilde ilgileniyor. Halkın huzurunu bozan ve asayiş olaylarına karışan göçmenlere taviz verilmediği ve hemen sınır dışı edildiği gözlemleniyor. 

Bazı kesimlerin yaptığı provokasyon ve göçmenler ile mücadele edilmiyor algısı yavaş yavaş ortadan kalkıyor. Ülkemiz güçlü bir ülke. Bu tür durumlara kesinlikle taviz vermeyecek bir kararlılığı var. Savaştan kaçarak ülkemize sığınan masum insanlara nasıl vicdanlı davranıyorsak, huzurumuzu bozanlara da  taviz vermiyoruz ve gerekli çalışmaları yapıyoruz.

Ülkemiz zor günlerden geçiyor, ama her zorluğu yenecek güçteyiz…