Güzel Haber Ama Yetmez…

Ak Parti Elazığ Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Bulut, Adalet Bakanlığı nezdinde yürüttükleri görüşmeler sonucunda noterlik bulunmayan Ağın, Alacakaya, Arıcak ve Sivrice ilçelerinde noterlik açılmasına ilişkin kararın Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından imzalandığını duyurdu.

Güzel Haber Ama Yetmez…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekili Bulut konuyla ilgili açıklamasında: "Adalet Bakanlığı nezdinde yürüttüğümüz görüşmeler sonucunda noterlik bulunmayan Ağın, Alacakaya, Arıcak ve Sivrice ilçelerimizde noterlik açılmasına ilişkin karar Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ tarafından imzalanmıştır. Sayın Bakanımıza yakın ilgi ve  alakalarından dolayı teşekkür ediyorum.”dedi. 

illetvekilimize yaptığı bu çalışmadan dolayı teşekkür ediyoruz. İlçelerimizde yaşanan noter sorunu bu şekilde çözüldü.  Ama henüz Elazığ’da 5.noter için bir başvuru yok. Komşu illerimiz Bingöl ve Malatya'da 7.noter hizmet verirken Elazığ'da 5. noter izninin Resmi Gazete'de yayınlanmasına rağmen noter sayısının hala 4 olması tepkilere sebep olmuştu. 

Sorunun dile getirilmesinin ardından siyasilerden ve ETSO Başkanı Asilhan Arslan'dan '5. Noter yetkisini aldık ama talipli noter bulamıyoruz' açıklamasından öte bir gelişme olmadı.

Siyasilerimiz ve ETSO Başkanı Asilhan Arslan'ın 'Elazığ'a 5. noter açılacak' müjdesinin üzerinden yaklaşık bir yıl geçmesine ve noterlik için yer tahsis edilmesine rağmen noterlik müracaatı yapılmadı. 

Özellikle ikinci el araç alım-satımlarındaki yoğunluk, noterlerde izdihama yol açmakla birlikte vatandaş, 5.noterin açılması gerektiğini vurgulamışlardı. 

İnşallah ilerleyen günlerde 5.noterin açıldığı haberini de duyarız ve mutlu oluruz. Elazığ’ın kesinlikle 5.notere ihtiyacı var. El birliği ile bu sorunun çözülmesi gerekiyor.