TASKK oynatmak, kulüpler oynamamak istiyor!

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'nun yerel amatör lig maçlarını 10 il haricinde başlatma kararı sonrası Elazığ'da mücadele eden amatör takımlar karara tepkili

TASKK oynatmak, kulüpler oynamamak istiyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TASKK: TÜM LİGLER 4-5 MART’TAN İTİBAREN OYNATILACAK
Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada; Bilindiği üzere ülkemizde meydana gelen deprem felaketi sonrası TFF’nin 09.02.2023 tarihli kararı ile tüm Amatör müsabakalar Şubat ayı sonuna kadar ertelendiği açıklanmıştı.

OHAL İlan edilen (Adana, Adıyaman Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Malatya, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Kilis ve Osmaniye) illerimizde ve Bölgesel Amatör Lig 2. Grup ve 7. Grup müsabakaları haricindeki tüm illerde Bölgesel Amatör Lig, Yerel Amatör Lig ve Alt Yaş kategorileri müsabakaları 4 - 5 Mart 2023 tarihinden itibaren oynatılacaktır.

Deprem felaketinin yaşandığı 6 Şubat öncesinde ertelenen ve oynanamayan müsabakalarının 4-5 Mart 2023 tarihinden önce oynatılması ile ilgili karar Amatör İşler Kurulu tarafından verilecektir” denildi.

ELAZIĞ ASKF TOPLANTI YAPACAK
Yaşanan süreç hakkında Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, ilimizdeki yerel amatör lig ve alt yaş kategori kulüp temsilcileriyle toplantı yapmayı kararlaştırdı. Pazartesi günü Elazığ Amatör Spor Evi’nde yapılacak toplantıyla sezonun devam edip, etmeyeceği kararlaştırılacak.

Kahramanmaraş İlimizde meydana gelen deprem felaketi sonrası TFF’nin 24.02.2023 tarihli kararı ile İlimizdeki Yerel Amatör Lig ve Alt Yaş kategori müsabakalarının 04 - 05 Mart 2023 tarihinden itibaren oynatılacağına karar verilmiştir.

TFF’nin almış olduğu bu karar doğrultusunda, 27 Şubat Pazartesi günü saat 14:00’da Amatör Spor Evi’nde 1. Amatör Lig müsabakaları ile ilgili kulüp yetkilileri ile teknik toplantı yapılacaktır.

TAKIMLAR ÇIKMAK İSTEMİYOR!
Elazığ amatöründe mücadele eden Rüstempaşaspor, Hicret Gençlikspor ve Sanayi Sitespor gibi bir çok takım sezona devam etmek istemedikleri şeklinde görüş bildiriyor. Yine bir çok takım bu ortamda futbol oynanmayacağı şeklinde görüş bildirirken, ilerleyen süreçte neler yaşanacağı tam bir muamma. Sanayi Sitespor Teknik Sorumlusu Sinan Yurdagül sosyal medya hesabından konuyu özetleyen bir paylaşım yaparak;
“Elazığ’da sporcunun Evi Yıkılmış konaklama sıkıntısı var,
Ama amatör maçlar oynanacak!!!
Üniversite okuduğu ilde ki Kulüpte oynayan Öğrencinin yüz yüze eğitimi Nisan ayına(belki daha uzun) kadar yok ve Spor yaptığı şehre gelemiyor,
Ama amatör maçlar oynanacak!!!
İlimizdeki Spor Kulüpleri İdarecileri çoluk çocuğunun derdine eşinin dostunun derdine düşmüş iş yeri yıkılan var ve bölge illere gönüllü AFAD çalışanı gibi erzak götürüyor
Ama amatör maçlar oynanacak!!!
Bu olağanüstü durumu analiz edemeyen Antrenörlerimiz varsa...
Evi Yıkılan bir sporcusu ile gidip çadırda 5 dk otursun...
Bu sezon biz depremin yaralarını soracağız
Maç olmaz, top olmaz, davul zurna çalmaz...
Normalleşeceğimiz zamanı biz biliyoruz...
O zaman bu zaman değil...” ifadelerini kullandı.