Tarımda Önemli Adımlar

Pandemi döneminde önemi bir kez daha çok açık görülen tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi konusunda bakanlık çalışmalar yapıyor.

Tarımda Önemli Adımlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 81 ili kapsayacak “Ortak Tarım Politikası Ağı”nın yapısı ve stratejik planının altyapısı ve tanıtım çalışmaları 25-29 Eylül tarihlerinde Elazığ da’gerçekleştirildi.

Dört gün devam eden toplantıda, bölgenin kırsal kalkınma profili, OTP Ağı’nın stratejik planı ve sürdürülebilirliği doğrultusunda değerlendirilerek Çekirdek Grup toplantısı için bilgilendirmeler yapıldı.

Tarım Bakanlığının bu adımı da gösteriyor ki tarım ve hayvancılık konusu stratejik bir planla ve verimlilik esasıyla yıllara göre planlanıyor.

Belli ki bu planlamada üretimin önündeki engeller, üreticilerin mağduriyetlerinin giderilmesi, ürünlerin değerinde alınması, sektörün teşvikle desteklenmesi ve üretimin artırılmasıyla bu konuda dünyada önemli bir aktör olunmak hedefleniyor.

Toplantının yapılması ve stratejik önemi daha çok anlaşılan tarım alanındaki bir nevi eksikliklerimizin giderilmesinin bir gayreti olarak yorumlanabilir.

Toplantının; tarım kooperatifleri, çiftçiler, yerel eylem grupları, özel sektör temsilcileri, birlik temsilcileri ve proje yararlanıcıları gibi bölgenin kırsal kalkınma alanındaki tüm aktörlerin yer aldığı paydaş toplantılarının da yapılması gelecek adına umut veriyor. Umarız bu toplantılarda elde edilen veriler bakanlıkta ilgili birimlerde değerlendirilir ve sahaya yansıtılır.