Tarım İl Müdürlüğü'nün yeni binasının nereye yapılacağı belli oldu

Elazığ Tarım İl Müdürü Turan Karahan, Tarım İl Müdürlüğü'nün yeni binasının mevcut yerinde yapılacağını söyledi.

Tarım İl Müdürlüğü'nün yeni binasının nereye yapılacağı belli oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarım İl Müdürlüğü binasının mevcut alanın zemin gevşekliği ve depremsellik açısından riskler taşıması gerekçesi ile Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde Viroloji binasının yanına yapılması geçtiğimiz haftalarda gündeme gelmiş ve tartışmalara neden olmuştu.

Bakanlık kararı ile mevcut yerinde yapılacak

İl Müdürü Karahan yaptığı açıklamada Bakanlık kararı ile binanın mevcut yerinde yapılacağını belirterek; ‘‘Şuanda içerisinde bulunduğumuz binada uzun süredir hizmet veriyoruz. 2014 yılında Fırat Üniversitesinin İnşaat Mühendisliği tarafından yapılan testlerde bu binaların depreme dayanıksız olduğu ve yıkılması gerektiği kararı verildi. O süreçten itibaren Bakanlığımız ile gerekli görüşmeleri yaparak ilimizde hizmet binamızın yapılması noktasında bir çalışma yürüttük ve 2021 yılında hem Milletvekillerimizin hem de Bakan Yardımcımız Mehmet Hadi Tunç beyin destekleri ile yatırım programlarına alındı. Bu binamızın haricinde bizim Üniversite kampüsünün içerisinde yer alan bakanlığımıza ait bir alan vardı. Buradaki teknik konulardan dolayı orada yapılmasına dair bir öngörü oluştu fakat daha sonra kamuoyunun da yakın takibiyle burada yapılmasının daha uygun kanaati üzerine bakanlık kararını değiştirerek mevcut yerinde yapılmasına yönelik bir karar verildi.’’ifadelerini kullandı.

Bizim için binanın nerede yapılacağı önemli değil

Şu anda kullanınla hizmet binasının güvenli olmadığını belirten İl Müdürü Turan Karahan; ‘‘Arkadaşlarımız şuanda yıkım kararı olan binalarda çiftçiye hizmet sunuyorlar. Biran önce hem çalışma arkadaşlarımız hem de buradan hizmet satın alan çiftçilerin güvenliği açısından depreme dayanıklı ve günün teknolojisini içerisinde barındıran bir hizmet binasında çalışmalarımızı yürütmemiz gerekiyor bizim için önemli olan budur yoksa binanın nerede yapıldığı önemli değil.’’dedi.