Tanoğlu da Göçtü Harput'tan

Zevkle ve beğenerek okuduğum  hikayeciliği, şairliği ve denemeleriyle edebi camiada kadim ses ve yankılar  bırakma başarısını elde etmiş Bizim Külliye Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Nazım Payam'ın son eseri 'Bir Göç Ne Bırakır Ardında?' eserini okurken kulağıma değdi İshak Tanoğlu'nun kalp krizi sonucu vefat ettiği haberi.

Tanoğlu da Göçtü Harput'tan
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dişçiydi, hem de iyi bir dişçi. Herkes onun Hristiyan olduğunu bilir  fakat dostluk kurmaktan asla çekinmezdi. Çünkü o dinini saklayacak ve gizleyecek bir tutum sergilemediği gibi İslam’a da sonsuz bir saygısı vardı. Bu coğrafyada doğmuş, büyümüş ve tarihin kırılma noktalarında bile şehri  terk etmeyip, Elazığ’ın değerleri ve kültürü ile yetişmiş herkesin dostluğundan, komşuluğundan memnun olduğu bir hayat sürmüştü.

68 yaşında kalp krizi  sonucu vefat eden İshak Tanoğlu, Elazığ’ın otantik kültürüne hayran, onun yaşatılması için çalışmalar yürüten bir isimdi. Harput’un tarihi zenginlikleri kadar medeniyetlerin resmi geçidine hayranlıkla bakan ve bunların yaşatılmasına dair derdi ve çalışmaları olan biriydi Tanoğlu, son yolculuğunun ardından da yine çok sevdiği Elazığ’da toprağa verilecek.  Dindaşlarına, ailesine ve sevenlerine başsağlığı, İshak Tanoğlu’na mağfiret diliyoruz.

Nazım Payam Hocamızın; “Bir Göç Ne Bırakır Ardında?” sorusuyla Tanoğlu’nu uğurlayanların “hoş bir sada” fısıltılarını duyar gibiyiz.