Tanman Haklı mı Çıktı?

 Geçtiğimiz günlerde 'Kalp krizi artışları' başlığı ile bir yazı yazmış konuya dikkat çekmiştik.

Tanman Haklı mı Çıktı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son günlerde çevremizde de örneklerini sıklıkla yaşadığımız ve oldukça yaygınlaşmaya başlayan kalp krizi  ülke gündemini işgal etmeye devam ediyor.

Her ne kadar bu konuda sağlıkçıların farklı görüş ve tespitleri olup pandemi boyunca hareketsizlik, stres, kalp krizi ve inme riskini artırmış olabilme tezini  savunsa da bazı uzmanlar ise  pandemi sırasında kalp krizinden ölüm riskinin, önceki dönemlere göre daha fazla olduğunu iddia ediyor.

Kalp krizlerinin yapılan aşıların tetikleyip tetiklemediği konusunda da bilim insanları ayrışmış durumda. Pandemi dönemi halen devam etse de çok yaygın bir vaka sayısı görülmüyor. Yaygın olan ise kalp krizleri.

Ülkemizde aşıya karşı çıkanların kendilerine göre birçok gerekçesi ve sebebi vardı. Bu endişeler, zaman zaman yapılan  “aşının faydası olmadı” türü açıklamalarla da teyit edildi.

Bu konuda en ciddi tepkiyi de duyarlı bir hemşerimiz olan Ahmet Tanman verdi.

Medyada; “Ankara’dan İstanbul’a protesto yürüyüşü yapan aşı karşıtı adam” manşetleri ile verilen Tanman, bilimsel olarak da aşının faydalı olmadığını her platformda dile getirdi.  

O süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a da çağrıda bulunan Tanman, “Küreselcilerin kurmuş olduğu tuzağa Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘One Minute’ diyecek, ona hiç şüphem yoktur ” açıklamasını yapmıştı.

Tanman’ın bu çağrılarına gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak da duyarsız kalmamış ve sosyal medya hesabından şu paylaşımı yapmıştı. “Ahmet Tanman bugün, aşı ve PCR olmadığı için uçak, tren ve otobüse alınmadığı için İstanbul’a doğru yaya olarak yola çıkıyor. İlk durak Hacıbayram, sonra ilk meclis binası, son durak İstanbul’da Osmanlı Meclisi Mebusan binasından sonra Ayasofya’ya.. Yol boyunca yerel medya ve STK ziyareti…”

Gelinen noktada artış gösteren kalp krizleri Tanman’ı haklı mı çıkartıyor bilmiyoruz ama bu tartışmaların daha çok uzun bir süre süreceği kesin gibi görünüyor.  Umarız kalp krizlerindeki artışlar son bulur, halkımız sağlıklı bir yaşam sürer.