Kabine TÜVTÜRK'ü de Gündeme Almalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplumda sıkıntı oluşturan ve tepki gösterilen konularla ilgili adımlar atarak kamuoyu  tarafından memnuniyetle karşılanan icraatlara  imza atmıştı.  

Kabine TÜVTÜRK'ü de Gündeme Almalı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kamuoyunda ve sosyal medyada sıklıkla eleştiri konusu olan ve CHP’nin iktidar vaatleri arasında yer alan KYK borçlarının silinmesi, EYT gibi konularda yapılan düzenlememelerin ardından son olarak memur ve emekli maaşlarına yapılan zamlarla toplum kısmen de olsa bir rahatlama yaşadı.

Bu günlerde sosyal medyada en çok eleştiri alan konulardan biri de TÜVTÜRK tarafından araç muayenelerinde alınan ücrete gelen zam.

Bilindiği gibi TÜVTÜRK, 2022 yılında 507 TL olan araç muayene ücretini 2023 yılı için yüzde 122 zam yaparak bin 130 TL'ye yükseltti. Yeni yılda; otomobil, minibüs, kamyonet, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı, römork ve yarı römork gibi araçlarını muayene ettirecek vatandaşlar, 1.130 TL,  otobüs, kamyon, çekici ve tanker için ise 1.528 TL ücret ödeyecek. 

Kamuoyunda bir cıvata bile sıkmadan vatandaştan talep edilen bu ücret abartılı bulunmayı geçtik soygun olarak değerlendiriliyor.

Tüm vergi ve resmi harçlara 2023 yılı için belirlenen yüzde 122 oranındaki  yeniden değerlendirme oranının yansıması olan bu zammın, bu kapsamda değerlendirilip artırılmasına  büyük tepki var.

Vatandaşlar, bu paranın devlete gitmemesinden de rahatsız. Özel sektör tarafından yapılan ancak çok az bir kısmı devlete giden bu ücretin yeniden gözden geçirilmesi talep ediliyor.

Ak Parti hükümeti ve kabinesi,  sosyal medya ve kamuoyunda sıklıkla gündeme gelen TÜVTÜRK ücretleri için CHP Lideri Kılıçdaroğlu,  herhangi bir vaatte bulunmadan  indirime gitmeyi gündemine alması gerekiyor.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamasından sonra yapılacak herhangi bir düzenlemeyi ne yazık ki her defasında muhalefet üstleniyor ve iktidar bunun siyasi semeresini çok da alamıyor.