Sürprizler!..

14 Mayıs seçimlerinde Ak Partiden aday adaylarının tam listesi açıklanınca bazı sürprizlerle karşılaşmadık değil.

Sürprizler!..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aday adayı olma konusunda beklentiler olan isimlerin müracaat etmemesine karşın, aday olma ihtimali bulunmayan bazı isimlerin adaylığı ise şaşırttı.

Uzun süreden beri siyasi havayı takip eden ve adaylıkları noktasında çok tereddüt yaşanmadığı bilinen Metin Bulut, Tolga Ağar, Şuay Alpay, Veysel Demirci ve Mehmet Aktaş’ın aday adaylık müracaatları yapmaması siyasi kulislerde sürpriz oldu.

Buna karşın Dr. Cihan Telo, İrfan Yurten ,Av. Hüseyin Karaboğa, Tahir Öztürk, Onur Demir gibi isimlerin Ak Parti’den aday adayı olmaları da sürpriz olarak değerlendirildi.

Daha çok Ak Parti üst düzey yetkililerden birilerinin özendirmesini liste garantisi olarak yorumlayan isimlerin adaylığının da söz konusu olduğu listenin nasıl oluşturulacağı, MHP ile olası bir ortak liste yapılması halinde MHP adayının kaçıncı sıradan listede yer bulacağı merak ediliyor.

Listenin şaşırtmayan isimleri ise 7 dönemden beri müracaat eden Zülfü Demirbağ ile 5 dönemden beri aralık vermeden aday adaylık müracaatı yapan Sermin Balık.