SUÇLU KİM? 

Erkan BAY/Elazığ'da taşımalı eğitim kapsamında eğitim gören lise öğrencileri, taşımalı eğitimde kullanılan servislerden şikayetçi.

SUÇLU KİM? 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ'daki liselere taşımalı eğitim ile köylerden getirilen yaklaşık 105 öğrenciyi taşıyan servislerin 14'er öğrenci yerine 20-22 öğrenci alması tepkilere neden oldu.

ÖĞRENCİLER AYAKTA YOLCULUK YAPIYOR

Elazığ’ın Merkeze bağlı Tepeköy, Ürünveren, Sarıyakup,Tadım, Ballıca, Karaman, Ziyaret köy, Yemişlik, Çifteminare ve Yeniköy  Elazığ’da bulunan  Meslek, İmam Hatip ve Anadolu liselerine gelen öğrenciler, servislerin doluluğundan dolayı tepki gösterdi.

ÖĞRENCİLER AYAKTA YOLCULUK YAPIYOR

 Bu yıl ihalesi yapılan ve 7 Minibüs ile yaklaşık 105 lise öğrencisinin  taşımalı sistem ile Elazığ  merkezine taşınması gerekirken 3-4 minibüs ile bu servisin yapıldığı   iddia edildi.

UYGULAMA YETERLİ DEĞİL

Öğrenciler,yetkililer tarafından uygulama yapıldığını ve sadece para cezası kesildiğini de belirterek, bunun yeterli olmadığını iddia etti.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SORUŞTURMA AÇTI

Konu ile ilgili Elazığ Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk yazılı bir açıklama yaparak,Elazığ genelinde 94 Taşıma Merkezi okuluna 291 araçla 455 yerleşim yerinden 4616 öğrencinin taşındığını belirtti.

DENETİMLERİMİZ DEVAM EDİYOR

Gürtük,sözlerine şöyle devam etti:"Yapılan taşıma ihalelerinin hemen ardından müdürlüğümüz tarafından taşıma yapan şirketler ve araçlar belirli periyotlarla zamansız bir şekilde denetlenmeye başlamış, taşıma şartlarına uymadığı tespit edilen firmalara gerekli uyarılar yapılarak ceza kesilmiştir. Bu denetimlerimiz aralıksız devam etmekte olup, Emniyet müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ve Jandarma Trafik ile işbirliği içerisinde devam etmektedir. ‘’dedi.

SORUMLULAR EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILACAKTIR

Gürtürk;’’Müdürlüğümüz tarafından sözleşmedeki yükümlülüklerini yerine getirmeyen hiçbir firma veya araca tarafımızdan müsamaha gösterilmeyecektir. Uygun olmayan araçla veya kapasitesinin üstünde öğrenci taşıyan araçlar yapmış olduğumuz sözleşmedeki maddeler uyarınca en ağır şekilde cezalandırılacak, öğrencilerimizin can güvenliğini tehlikeye atabilecek hiçbir olumsuz duruma müsamaha gösterilmeyecektir"dedi.

SÖZLEŞMELERİ İPTAL EDİLMİŞ VE TEMİNATLARI YANMIŞTIR

Feyzi Gürtürk,"Hem gerekli mali cezalar kesilmiş, hem de konuyla ilgili idari inceleme başlatılarak şartlara uymayan firmaların sözleşmeleri iptal edilmiş ve teminatları yanmıştır. Öğrencilerimizin can güvenliğinin bizim için her şeyden önemli olduğunu tüm kamuoyunun bilmesini istiyoruz"dedi.