Su Ürünlerini Hallettik Su Altı Resimleriyle Oyalanıyoruz

İlimizin üç tarafının suyla çevrili olmasından ve su ürünleri üretiminde dünya genelinde önemli bir noktada bulunmasına rağmen, sektörle koordinasyon ve stratejik plan eksikliği sebebiyle öğrenci bulmakta zorluk çeken Elazığ Fırat Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından 41. yıl etkinlikleri gerçekleştirilmiş.

Su Ürünlerini Hallettik Su Altı Resimleriyle Oyalanıyoruz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu etkinliklerden de anlaşıyor ki fakülte 41 yıldan beri mezun veriyor. Son yıllarda yeteri derecede öğrenci alamayan ve öğretim üyesi sayısı mevcut öğrenci sayısı ile neredeyse eşit olan  Su Ürünleri Fakültesi, 41. Yıl etkinliği düzenleyip su altı resimlerinin sergilendiği resim sergisi yerine, dünyada önemli bir mevkiye sahip olma potansiyelimizi harekete geçirecek ciddi bir projeyi hayata geçirmeli.

Bu konuda gerekirse bir şirket kurarak, hem üretim, hem işleme hem de pazarlama ağını içine bulunduran bir oluşum içine girilmesi, bununla birlikte hem Keban hem de Elazığ merkezinde satış ve restoran açılması, bununla üretim ve istihdama katkı sunması, dolayısıyla fakülte mezunlarına yeni iş alanları oluşturulması fakülteyi daha cazip hale getirebilir.

Bu tür projeler yerine sosyal etkinlikler ve törenlerle gündemde kalma girişimleri su ürünlerine katkı değil tükenişi ve kapanmayı hızlandırmayı getirir.