Soylu Gidici mi?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, dün Cumhurbaşkanı Sarayı'nda gerçekleşen Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a istifasını sunduğu iddia edilmişti.

Soylu Gidici mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İddialar bununla da sınırlı değil. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yerine yine Ak Parti’den bir ismin İçişleri Bakanlığı'na getirileceğini o ismin de Faruk Çelik olduğu ifade edilmişti.

Bu iddialar üzerine Gazeteci Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ekibi, medyada yer alan 'Soylu istifa etti' haberlerini yalanlıyor. Bakanın görevinin başında olduğu ifade ediliyor" dedi.

Soylu’nun istifası ilk değil. Pandemi döneminde de istifa etmiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan dâhil iki gün hiç kimse kendisine ulaşamamıştı. O günden sonra da etrafında dönen bazı olaylar sebebiyle hedef tahtasına konan Soylu, istifa sinyalleri vermişti.

Bu olaylar Cumhurbaşkanı Erdoğan’da da bir kırgınlık oluşturmuş ancak özellikle MHP lideri Bahçeli’nin sahip çıkması sebebiyle görevden alınmamıştı.

Soylu’nun son kabine toplantısında istifa restini bir kez  daha masaya getirmesi bardağı taşıran son damla olmuş olacak ki Erdoğan’ın Soylu’yu görevden alması artık an meselesi olduğu iddia ediliyor. 

Soylu’nun özellikle MHP’nin İYİ Partiye giden fakat burada da çok mutlu olmayan seçmen kitlesi ile milliyetçi tarafı  yanına alıp  yeni bir parti kurarak siyasete devam edeceği yolundaki bilgiler artık sır değil. 

Süleyman Soylu’nun bir vesile  bulup bakanlıktan istifa ederek yeni partisiyle sahalara döneceği gün ne zaman olur bilinmez ama 2023 seçimlerine yetişemeyeceği kesin. 

Seçim sonuçlarına göre yol haritasını belirleyecek olan Soylu’nun Bahçeli’den sonra MHP’nin başına gelmek gibi bir B planı da olabilir. Hangi plan tutar ya da planlar tutar mı bilinmez ama bilenen tek şey var, birkaç hafta sonra İçişleri Bakanlığında bir değişim olabilir.