'Biz Milletten Kopuk Değiliz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katıldı ve 2023 seçimlerinin ülkede büyük bir dönüm noktası olacağına işaret ederek şunları söyledi:

'Biz Milletten Kopuk Değiliz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Milletimizin gönül dünyalarına girdiğimizde, 2023'te rekor bir oyla Cumhurbaşkanı ve Meclis seçimini Allah'ın izniyle göğüsleyebiliriz. Ben inanıyorum. İnandığıma göre bu işi Allah'ın izniyle başaracağız. Biz de muhalefetin hep yaptığı ve bugün de tekrarladığı gibi oturduğumuz yerden ahkam keserek siyaset yapmaya kalkarsak onların akıbetine uğramaktan kurtulamayız. Bu kadro bu işi başarır. Ben size inanıyorum, inandığımız bu yolda kararlı bir şekilde yola devam edeceğiz. Zira biz milletten kopuk değiliz. Ama unutmayın milletten kopuk siyasetçi olmaz. AK Parti'yi kuran da, iktidara getiren de, yaşadığı onca badireye rağmen ayakta duran da inşallah 2023'te tekrar iktidar sorumluluğu verecek olan da milletimizdir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Partiyi ve ona 20 yıldan beri destek olan halkımızın özeliklerini anlatırken İl başkanlarına ve milletvekillerine de ciddi mesajlar veriyor. “Milletten kopuk siyasetçi olmaz. AK Parti'yi kuran da, iktidara getiren de millettir” gibi ifadeler, Ak Partide siyaset yapan teşkilat başkan ve yönetim kurullarına, milletvekillerine, belediye başkanlarına ve her kademede görev yapan teşkilat mensuplarına uyarı niteliğinde güzel cümleler.

“Biz halktan kopuk olamayız, zira bu halk bizi 20 yıldan beri iktidarda tutuyor. Tepeden bakmak, kibir ve gurur yapmak, misyona gönül vermiş insanların gönlünü kırmak, selamı sabahı kesmek, telefonlarına cevap vermediği gibi geri dönüş yapmamak, samimi insanları eleştiri ve önerilerinden sıkılmak, partiye oy veren, karşılıksız destek olan kendi diyarındaki insanları bırakıp, çıkar ve menfaatleri için kendilerini öven  isim ve taraflara  daha yakın durmak bizim tavrımız ve davranışımız olamaz” diyor Erdoğan.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bu cümleleri kurdurtan sebepler var. Demek ki teşkilatlardaki sıkıntılar, seçilenler ile halk arasında örülen duvarlar, Erdoğan’a kadar gidiyor olacak ki bu uyarıların yapılması icap ediyor.

Bari seçimlere sekiz ay kala hatalar telafi edilse. Bari sosyal medyanın dar ve sığ mecrasından daha etkin ve muhkem bir alanın daha olduğu ve bu alanın hep ihmal edildiği gerçeği bir kez olsun görülse. 

Erdoğan’a kulak verilmeli. “Çok güzel konuştu” diyerek alkışlayıp sonra illere dönmek yetmez. Bunu uygulamak ve hayata geçirmek gibi Ak Partililerin boynunda büyük bir sorumluluk ve vebal var.