Söyleyince de Kızıyorlar

6'lı masanın yeniden toparlanmasında gizli odaların eli var dendiğinde küplere binen çevreler bakalım bu itiraflara ne diyecekler.

Söyleyince de Kızıyorlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uzun bir sürecin ardından 6'lı masa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına rakip olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ilan etti.
Adaylığın ilanından sonra ilk tebrik, PKK'nın siyasi kanadı HDP'den gelmişti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığından sonra FETÖ'cüler de büyük mutluluk yaşadı.

İlk olarak sosyal medya hesabından açıklama firari FETÖ'cü Hakan Şükür, büyük mutluluk yaşadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“İnanç, düşünce, ideoloji, kimlik ayırt edilmeyeceği 85 milyon insanımızın Cumhurbaşkanı adayı  Kemal Kılıçdaroğlu. Hayırlı ve yolunuz açık olsun..”

Muhalefet kanadından terör örgütlerine sıcak mesajlar gelirken bir itiraf da Almanya'da yaşayan firari FETÖ'cü Burak Çopur'dan geldi.

Firari Burak Çopur sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, masayı FETÖ'nün kurduğunu itiraf ederek şunları söyledi: " Sevgili arkadaşlarım, dostlarım, takipçilerim. Masaya baskıyı biz kurduk, masanın liderleri masayı birleştirdi ve masanın bacaklarını daha fazla sağlamlaştırdı. İyi Parti ve HDP’nin arasında normalleşmeyi de bizler gerçekleştireceğiz. Bunu da başaracağız, hep birlikte!”

Bu paylaşımlar, kişisel düşüncelerini paylaşılması açısından normal sayılabilirdi belki. Ama adam “biz” diyor.

Bu ifade doğal olarak “siz kimsiniz?” sorusunu da beraberinde getiriyor.  Aslında Burak Çopur FETÖ camiasını bir nevi enforme ediyor ve bilgilendiriyor. Kalbiniz selim, aklınız ve vicdanınız rahat olsun. Bu ittifakı kuran da dağıldıktan sonra toparlayan da biziz. Rahatlıkla oy verebilirsiniz” diyerek camiasını haberdar ediyor,  görevini ifa ediyor.

Tamam da bu itirafı yapının önemli bir ismi söylerken nutku tutulan bazı  çevrelerin, yine birilerinin  “Millet İttifakı okyanus ötesinde” kuruldu deyince niye havalanıyor, hırçınlaşıyor ve kendilerini paralıyorlar.  Bak, adam ne güzel söylemiş. “biz kurduk” demiş. Daha ne desin ki?