Sakalımız Yok Ki…

İlimizde yaşanan 24 Ocak 2020 depremi  sonrası adeta kendimizi paraladık. Orta hasar kavramının pratikte bir karşılığı olmadığı için kimsenin güçlendirme yapmak istemediğini, güçlendirme yerine yeniden yıkıp yapmanın daha cazip olduğunu ve bu garabetin son bulmasını günlerce yazıp çizdik   fakat sesimizi yetkililere duyuramadık. Belki o günlerde sakalımız olmadığından kaynaklandı bu durum ama artık sakalımız da var.

Sakalımız Yok Ki…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Belki duydular, belki  hak da verdiler ama bunun çözümü için adım atmadılar, konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a taşıyabilecek bir cesaret ve irade gösteremediler.

Taki 6 Şubat depremi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belli ki 10 ilin milletvekillerinden giden talebe karşılık olarak “güçlendirme diye bir gündemimiz yok hepsini yıkıp yeniden yapacağız” söylemine kadar…

Kahramanmaraş merkezli depremden dolayı ağır-aksak işleyen hasar tespit çalışmaları sonucu Elazığ’da şuana kadar 473 binaya orta hasar verilmişti.  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın güçlendirme yapılmayacağını, yıkılıp yeniden yıkılmasını söylediğini vurgulayan Kurum, şu ifadeleri kullandı: Orta hasarlılarda güçlendirilebilecek binalar olduğu gibi yıkılabilecek binalarımız da var. Cumhurbaşkanımızın bize 'Güçlendirme yapmadan yeniden yapılsın' talimatı var. Orta hasarlıları da ağır hasarlılar ile aynı statüye koyacağız.” dedi ve yüreklere su serpti.

Allah’tan Erdoğan gibi halkın hissiyatını ve beklentilerini iyi okuyan ve buna göre adım atan bir cumhurbaşkanımız var. Yoksa iş teknik adamlara özellikle de bu işi çok iyi bildiğini zanneden bazı ekran bağımlısı mühendislere kalırsa bizler orta hasar garabeti ve güçlendirme fantezisi ile uğraşır olacaktık.