Sosyal Medya Linç Platformu Oldu
Sosyal medya mecrasının yalan bilgilerle nasıl algı oluşturduğuna birçok örnek sayabiliriz ama son iki günde gündeme gelen iki olaya bakalım.
Ordu'da ailesiyle bir restoranda yemek yemeğe giden Cumhuriyet Savcısı Mücahid Şamil Koca, mekana girer girmez işletme sahibinin ve çalışanların kendilerine yönelik agresif tavırlarına muhatap oluyor, sağ kulağına yumruk yiyor, bu kargaşada kayınvalidesi ve 9,5 aylık kızı yere düşüyor ve yaralanıyor.
Eşiyle yemek yemeğe gelmiş Devletin savcısına grup halinde saldır, savcıyı ve savcının daha bir kaç aylık olan çocuğunu darp et, sonra savcı yer bulamadığı lokanta çalışanlarını tutuklattı diye hem savcıya hem de devlete sosyal medyada itibar suikastı yap.
İkinci olay;
Şanlıurfa'da kız çocuğuna cinsel istismar haberindeki şahsın, aslında kız çocuğunun babası olduğu, kız çocuğunun elbiselerini değiştirmeye çalıştığı anlaşılıyor.
Bu konuyla ilgili, ilimiz bazı sosyal medya hesaplarında da yalan yanlış bilgiler verilerek olumsuz algılar oluşturulmaya çalışılıyor.
Tüm bu olaylar da gösteriyor ki sosyal medya mecraları, bilgi kirliliğinin de ötesinde herhangi bir araştırma, soruşturma ve teyit yapılmadan çalakalem yazılan yığınla itibar suikastı yapılıyor.
Bu durum, insanların artık bu mecralara yönelik güvenlerinin azalttığı gibi daha güvenli alanlara yönlendiriyor. İşte tam da bu durumda gerçek ve objektif bir sosyal medya mecrasına ihtiyacı gündeme getiriyor.
Umarız bir babayiğit çıkar da bu açığı giderecek bir mecra oluşturur.