Soruşturmalardan Haber Yok

24 Ocak 2020 depreminin ardından ağır hasarlı kamu ve özel şahıslara ait binaların yıkımlarındaki usulsüzlükler, yerel ve ulusal medyayı aşarak TBMM'de gündem olmuştu. 

Soruşturmalardan Haber Yok
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Medya kurumları başta olmak üzere siyasi parti temsilcileri somut bilgi ve belgelerle konuyu gündeme getirmiş, CHP milletvekili Gürsel Erol ile YRP Elazığ İl Başkanı Erhun Karakuş, yıkımlardaki usulsüzlükler hakkında suç duyurunda bulunmuş ve vilayet makamından konu ile ilgili soruşturma açılması talebinde bulunmuşlardı.

Yıkımlarla ilgili yanlışlık, usulsüzlük ve pervasızlıklar o kadar çok ayyuka çıkmıştı ve bizler Hakimiyet olarak bunları en üst perdeden dile getirmemize rağmen üç maymunu oynayıp, hiç bir ihale ve sözleşme yapmadan yıkım işlerini siyasiler de dahil ilgisiz şahıslara dağıtan dönemin valisi Erkaya Yırık, görev süresinin birinci yılı dolmadan görevden el çektirilmiş ve merkeze alınmıştı.

Bu görevden almada en önemli faktör ise yapılan yanlış uygulamalar karşısında isyan ederek “yapılan uygulamalardan rahatsızım ve içim rahat değil” diyen Ak parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’ın açıklamaları olmuştu.

Yapılan müracaatlara rağmen bu konuda resmi bir açıklama yapılmaması ya da sürecin uzaması, kamuoyunda endişelerin oluşmasına sebep oldu.

Vali Toraman’ın kamu yararını her şeyin üstünde gören bir yönetim anlayış ve manevi mesuliyete sahip ola bir yönetici olduğunu dile getirerek içlerinin rahat olduklarını söyleyen çevreler olduğu gibi, sürecin uzamasının bazı gerçekleri örtmeye ve hatta yargı sürecini etki altına almaya yönelik hareketler olarak değerlendirenler de yok değil.

Biz iyi niyetimizi koruyalım ve yakın zamanda yapılması beklenen konu ile ilgili açıklamayı bekleyelim. O kadar bekledik, 10 gün daha bekleriz. Yeter ki yapanın yanına kar kalmasın haksızlıklar.