'Güneşin Kadınları' Sahipsiz mi?

İYİ Partinin Kadın Politikaları Başkanlığınca, kadın istihdamına destek için başlatılan 'Güneşin Kadınları' isimli proje birçok ilde olduğu gibi ilimizde de hayata geçmiş ve üreten kadınlarımıza önemli kakılar sağlayan bir proje olarak ilgi görmüştü.

'Güneşin Kadınları' Sahipsiz mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kadın emeğinin değerlendirilmesi ve kadının istihdama katılımının artırılması amacıyla Türkiye genelinde başlatılan kadın kooperatifleri kurulması kapsamında Mesude Cömert’in öncülüğünde ilimizde kurulan kooperatif eliyle; kadınların üretim yapabilmeleri için gerekli organizasyonun oluşturulması ve küçük yatırımlarla ciddi katma değer elde etmeleri sağlanmış ve bu projeden yüzlerce kadınımıza ekonomik destek sağlanmıştı.

İYİ Parti Genel Başkan Meral Akşener'in önderliğinde geliştirilen ve himayelerinde yürütülen projede Elazığ Güneşin Kadınları ekibi, birçok ile örnek olacak bir çalışma ortaya koydu ve toplumdan da takdir kazandı.

Güneşin Kadınları Elazığ Kooperatifinin davetiyle “aşure dağıtım” etkinliğine gittiğimizde gördük ki bu proje hem tutmuş hem de kadınlarımız tarafından sahiplenilmiş. 

Vali Fahri Bey Caddesinde bulunan kooperatif binasında hem kadınlarımızın el emeği göz nuru ile yaptığı ürünler hem de yine maharetli ellerden çıkan yiyecekler halkımızın istifadesine sunuluyor. Bu proje ile hem kadınlarımıza ekonomik katkı sağlanıyor hem de vatandaşlar en güzel yemekleri tadabiliyor.

Aşure etkinliği vesilesiyle ilk kez gittiğimiz kooperatif merkezinde bu gayreti, bu samimiyeti ve kadınlarımızın başarılarını görünce elbette duygulandık ve gururlandık.  

Bununla birlikte bir şey dikkatimizi çekti. İyi Parti Lideri Meral Akşener’in bizzat başlattığı, desteklediği ve önem verdiği bu özel ve önemli projeye ilimiz İyi Parti yöneticileri gereken önem ve desteği vermediklerini, aşure etkinliğine katılım sağlamayarak gösterdiler.

Etkinliğe birçok kesimden isimler ve medya mensupları katılırken, İyi Parti Genel Başkanı Akşener’in destek verdiği projeye İyi Parti il Teşkilatları tarafından ilgi gösterilmemesini anlamak ve anlamlandırmak çok mümkün değil.

Bu ilgisizlik ya projeye olan güvensizlik, ya Akşener’in ufkuna yetişememek ya da İyi Partinin bayanlara ulaşmadaki en önemli ve en etkin vasıtası olan kooperatifin misyonunu ve siyasetteki etkisini bilmemek ya da kestirememektir.

Siyasi görüşleri ne olursa olsun hangi partiye hizmet ediyorsa etsin madem bir üretim var, madem kadınların ortaya koyduğu bir ekonomik çalışma ve yöresel ürünlerin öne çıkması sonucu oluşan kazancın dokunduğu hayatları kolaylaştırması gerçeği var o zaman bu tür çalışmalar herkes tarafından desteklenmeli ve katkı verilmeli. 

Hele hele Genel Başkanları tarafından, kadınlara ulaşma ve onları hem üretime hem de siyasete kazandırma gibi gayeye hizmet eden bir projeye, o siyasi parti il yöneticilerinin ilgisiz kalması, yok görmesi birçok açıdan izah edilemeyecek garip bir durum ve eksikliktir.