Siyasi Simsarlar

Ak Parti tüm ilçe ve belde belediye başkan adaylarını açıkladı. Cumartesi günü de adaylarını kamuoyuna tanıtacak.

Siyasi Simsarlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Belediye başkan aday adaylık sürecinin uzaması ve bazı isimlerin kulislere sızması birçok ilçe ve belde aday adaylarının farklı partilere gitmesi sonucunu getirdi. Düne kadar aynı partide yol arkadaşlığı yapan isimler bugünden sonra artık rakip partilerin adayı olarak birbirlerini alt etmek amacıyla yarışacaklar.

Belediye başkanlıklarının açıklanmasının ardından sıra Belediye ve İl genel meclisi üyelerinin açıklanmasına geldi.

Bu konuda listenin ilçe seçim kurullarına son teslim etme tarihi 20 Şubat.

Açıklanan listelerden sonra listede olmayan isimlerin farklı partilere gitmesinin önüne geçmek için muhtemelen tüm siyasi partiler listelerini 20 Şubat salı günü saat 15.00’dan  sonra verecek ki kimse bir yere gidemesin.

Partiler bu önlemi alacaklar belki ama memnuniyetsiz olan isimler bu kez de partilerinden istifa edip rakip partilerin safına katılabilecekler.

Bunun doğruluğu, haklılığı tartışılır. Bazı isimler kendilerinde bu hakkı görebilirler. Kendilerine önemli haksızlık yapıldığından hareketle böyle bir tepki de verebilirler. Ancak şurası da bir gerçek ki en baba bir meclis üyesi adayının partisine oy katkısı 50’yi geçmez. Bazılarında bu sayı 5’e kadar düşebilir. Hatta bire bile…

Dememiz o ki meclis üye adayları kendilerine kerameti kendinden menkul kişi  muamelesi yapmasınlar. Önce aynaya sonra sokağa sonra da en yakın akrabalarının kendileri için düşündüklerine kulak kesilsinler.

Partilere çağrımız da  şu ki birileri size  “benim bu kadar oyum var” diyorsa bilin ki onun oyu moyu yoktur ve kendileri aslında siyasi simsar ve cambazdırlar. Yemeyin ve yutmayın!