Siyasi Sekinet

2023 seçimlerine az bir süre kala siyasi tansiyon günbegün artıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Yüreğin varsa seçimlerde karşıma çık' çağrısında bulundu.

Siyasi Sekinet
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erdoğan'ın bu çağrısına yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Korkmuyorsan, bir 'prompter balonu' olduğunun ortaya çıkmasından çekinmiyorsan, istediğin TV kanalında, önünde prompter, arkanda danışmanların, karşında sadece ben. Gel vizyon konuşalım" dedi.

İki taraf da sert, iki taraf da iddialı ve iki taraf da tahrikkâr. Erdoğan  Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı için adaylığını açıklaması için tahrik gücü yüksek cümleler kurarken, Kılıçdaroğlu da Erdoğan’ı televizyonlarda tartışma programına çekmek için tahrik cümleleri kuruyor.

Her iki pehlivan da rakibini mindere çağırıyor ama her birinin minderi bir birinden farklı.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun aday olmasını isteyip bu olduğu zaman, “Seçimlerde oyunu bile kullanamayan, yürüyen merdivene ters binen bir adama mı bu ülkeyi teslim edeceğiz?” diye gündeme gelen iddialar  üzerinden vuracak, Kılıçdaroğlu da Erdoğan’a kayıp 128 milyar doların, sarayın masraflarının ve israfın hesabını soracak.

Her iki lider de güya gardlarını almış uygun pozisyon ve zaman geldiğinde hamle yapmayı sabırsızlıkla bekliyorlar.

Siyasiler seçimleri bu gergin ve hamaset dolu iklime çekmeye çalışadursun, seçmenlerdeki beklenti çok farklı. Onlar ülkenin sorunlarının çözümünün tartışıldığı, yeni öneri ve ekonomik sistemlerin konuşulduğu bir siyasi zemini arzuluyorlar.

Liderlerin bu gergin halleri, birçok seçmeni siyasetten soğuttuğu gibi hiçbir ittifaka mensup olmayan partilere gitmelerine sebep oluyor. Zafer Partisi ile Yeniden Refah Partisinin hızlı yükselişi tesadüfü değil. Vatandaş normal hayatta da siyasette de sekinet ve huzur istiyor.  Siyasetin de huzura ihtiyacı var.