Özcan, Ön Seçimde Israrcı

Elazığlı saygın ve güçlü siyasetçi CHP 26. Dönem İstanbul Milletvekili Ali Özcan, 2023 seçimlerinde aday olmak istediğini ve fakat bunun için ön seçim şartını yineledi.

Özcan, Ön Seçimde Israrcı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özcan: “Ben her zaman söylüyorum, Elazığ’ın değil Elazığlıların vekili olmak istiyorum. Bu çok farklı bir terim. O bakımdan görüşüyoruz ve araştırıyoruz sürekli...” diyerek de nasıl bir milletvekili olacağının ipuçlarını verdi.

“Atamayla filan kimsenin gelmemesi lazım. Dolayısıyla sadece genel başkanın iradesiyle milletvekili tayin olduğu zaman gönlünden geçen, benim gibi gönlünden değil her şeyinden geçen insanların önü kapanıyor. Dolayısıyla bir ön seçim yapılırsa, bütün üyelerle herkes sandığa gider. Kim çıkarsa o arkadaşın arkasında durulur.” diyen Özcan’ın geçmişte kıl payı seçim kaybettiğini, bizim  nesil bilir lakin 18 yaş üstü fertlerin de oy kullanacağı 2023 seçimlerinde bir çoğu bu gerçeği bilmez.

Zira Ali Özcan eski dönemde seçimlere girmiş ve gerçekten de az bir oyla milletvekilliğini kaçırmıştı. O günlerde birçok sağ siyaset duayeninin ve hatta Mehmet Ağar’ın da Özcan’a destek olduğu dillendirilmiş ancak Ağar bunu yalanlamıştı.

Eskiden girmiş olduğu seçimlerin üzerinden uzun bir süre geçmiş. Ve o gün Özcan’ı destekleyenlerin çoğu ya rahmete kavuşmuş ya da farklı partilerde konuşlanmışlar.

Özcan’ın tüm bu gerçeklere rağmen ısrarla ön seçim talep etmesi, partililerin önüne sandık konulmasını istemesinin elbette bir altyapısı ve gerekçesi vardır. Bu konuda hiçbir geri adım atmadığına göre demek ki Özcan, dostluklarına ve vefaya güveniyor.

CHP, bu seçimlerde parti örgütünün önüne sandık koymayacağına göre Özcan’ın İstanbul’dan milletvekili olması ihtimali daha yüksek. Yeter ki genel başkan Kılıçdaroğlu’nu yüksek sesle eleştirmesin.