Siyasi Sağduyuya Davet 

Elazığ'da oldukça demokratik bir ortamda geçen seçim dönemi seçimin yapıldığı 31 Mart 2024 Pazar günü yerini bazı noktalarda şiddetli kavgalara bırakmıştı. Yaşanan bu gerginlik seçimin ardından da devam ederken kamuoyu olası yeni olaylar sebebiyle tarafları sağduyuya davet ediyor.

Siyasi Sağduyuya Davet 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da 2024 yerel seçimleri partilerin adaylarını açıklamaları ve kampanyalarını başlatmasıyla birlikte adeta bir demokrasi şölenine döndü. Şehrimizde seviyeli bir şekilde başlayıp sona eren seçim kampanyalarında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Partiler arasında yaşanan seçim yarışı; birçok partinin iddialı çalışmaları ve halkın istediği adayları ikna etmeleriyle birlikte hem merkez hem ilçeler hem de beldelerde çetin yarışların yaşanmasına neden oldu. 

Kampanya sürecinde Elazığ’a yakışır bir şekilde ilerleyen süreç, seçim günü yerini bazı noktalarda istenmeyen olaylara bıraktı. Bu olayların etkisi ise hala devam ediyor. 

SİYASİ ÇATIŞMALARIN KİMSEYE FAYDASI YOK

Türkiye, tarihi boyunca siyaseten birçok bedel ödemiş ve bunları acı tecrübelerle hafızasına kaydetmiş bir ülke. Seçimler, vatandaşlara kendilerini yönetecek insanları belirlemek amacıyla verilen en temel hakken bu hakkı kutuplaşma, ayrışma ve çatıştırmanın ise hiçbir zaman hiç kimseye fayda vermediği apaçık ortadayken seçme hakkını kullanan vatandaşın tercihine saygı göstermek ise bu işin en temel kuralı ve siyasi olgunluğu olarak görülüyor.

Siyasi Sağduyuya Davet 

ÖNCE MADEN SONRA YAZIKONAK

31 Mart Pazar günü Maden’de yaşanan kavga görüntüleri Türkiye’de gündem oldu. İki taraf arasında yaşanan kavganın  bilançosu bir vatandaşın ağır yaralanması oldu.  Seçimin çekişmeli geçtiği yerlerden biri olan Yazıkonak’ta da istenmeyen görüntüler ortaya çıktı. Seçim günü başlayan gerginlik Salı gününe de sarkarak devam etti.

Siyasi Sağduyuya Davet 

YAZIKONAK’TA SİLAHLAR KONUŞTU

İftar sonrası silahların konuştuğu Yazıkonak’ta  bir  vatandaş yaralandı. İddiaya göre seçim günü başlayan gerginlik sosyal medya üzerinden devam etti.  Olaylar bununla da kalmadı. 2 Nisan Salı günü  Yazıkonak’ta bir iş yerinde silah sesleri duyuldu. Devamında ise Ak Parti Yazıkonak Belediye Başkan adayı Aydın Ayaz’ın evi kurşunların hedefi oldu. Yaşanan bu olayda Ayaz’ın bir akrabası yaralandı. Olaylar jandarma ekiplerinin devreye girmesiyle yatıştırıldı. 

YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA GELMEDİ

Yaşanan bu üzücü olayları kamuoyuna duyuran Hakimiyet, aynı haberinde başta Elazığ Valiliği olmak üzere siyaset dahil tüm kurumları kamuoyunu bilgilendirmesi ve olaylara müdahale etmeleri için çağrıda bulundu. Yetkililerden şimdiye kadar herhangi bir açıklama gelmedi.

SİYASİLER DEVREYE GİRMELİ

Elazığ’da seçim günü yaşanan gerginliklerin  bu şehre yakışmadığını, oy vermenin temel bir hak olduğunu, sandıktan çıkan karara herkesin saygı göstermesi gerektiğine dikkat çeken vatandaşlar,  bu tarz olayların, kutuplaşma ve çatışmanın şehre ve siyasete hiçbir faydası olmayacağını, artık seçimlerin tamamlandığını ve yeni süreçlere odaklanılması gerektiğini dile getiriyorlar.

Bu olayların büyümemesi ve artmaması adına siyasilerin, ilçe ve beldelerin kanaat önderlerinin ve başta kolluk kuvvetleri olmak üzere tüm  yetkili kurumların benzer olayların yaşanmasının önüne geçecek adımları atarak ön almaları gerektiğini ifade eden vatandaşlar,  kurumların devreye girmesini ve önleyici müdahalelerde bulunmalarını istiyorlar.

SAĞDUYU ÇAĞRISI 

Seçimler, demokrasilerin şölen havasında geçmesi gereken tatlı yarışlardır. Hali hazırda Türkiye, tarih boyunca siyasi çatışmaların, ayrışma ve kutuplaşmaların ağır bedellerini ödemiş, bu doğrultuda son yıllarda büyük gelişmeler kat ederek ileri bir seviyeye yükselmiştir. Bugünün Türkiye ve Elazığ’ına yakışmayan, sandıktan çıkan kararlara ve vatandaşın iradesine saygı gösterme anlayışı yerine toplumu da gerecek hareket ve tavırlarda bulunmaya kalkışan her adım hem topluma hem de siyaset kurumuna zarar vermektedir.

Seçimler tamamlanmış, vatandaş kararını sandıkta vermiştir. Dolayısıyla tüm tarafları bu doğrultuda hareket etmeye, halk iradesine saygı göstermeye, itiraz edilecek ve kabullenilmeyen durumlar varsa bunların çaresini hukuki yoldan aramaya, tüm tarafları sağduyulu olmaya davet ediyoruz.