Siyasi Miras

Siyasete Tek Parti ile dönen Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, iddialı açıklamalarda bulunmuş. Seçimlerde en az yüzde 25 oy alacaklarını söyleyen Özal, daha azını almaları durumunda seçimden sonra sözlerinin hatırlatılmasını istemiş.

Siyasi Miras

Mühendis olmakla birlikte iyi bir hesap kitap adamı olan merhum Turgut Özal’ın oğlu olan Ahmet Özal’ın da hesabı aslında çok yanlış değil.

Yapılan tüm anketlerin gösterdiği ortak bir sonuç var ki ülkemizde üçüncü parti kararsızlar.

Tüm anketlerde yüzde 20-25 aralığında bir seçmen, “kararsızım” diyor.
Bu oran Ak Parti ve CHP’den sonra üçüncü büyük bir partiyi ortaya koyuyor. Ahmet Özal da bu hesaptan hareketle seçimlerde bu kesimin kendi partisini tercih edeceğine inanıyor.

Turgut Özal’ın mirası ve onun başarı hikayesinin bir yansıması olarak kendisine bir teveccüh yaşanacağını düşünse de Ahmet Özal’ın seçimlerde bir hayal kırıklığı yaşaması ihtimali oldukça yüksek.

Eğer babalarının  bu ülkeye hizmeti ve toplumun tüm kesimlerini maddi olarak refaha kavuşturma hizmetleri siyasi mirasa ve oya dönüşseydi en çok oyu merhum Necmettin Erbakan’ın oğlu YRP lideri Fatih Erbakan alırdı. Zira dost düşman herkes Refahyol hükümeti dönemindeki piyasa şartlarını, ücretlilere verilen yüzde 150 zammı, bolluk ve bereketi konuşuyor ve o günlere özlem duyuyor. 

Ahmet Özal’ın hareket noktası belki doğru ama bunun sandığa yansıma şansı sıfır.