'Yeniden Başlıyoruz'

Geçmiş dönem Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve İş İnsanı İdris Alan, 'Mevcut yönetimin çalışmalarını yeterli görmedik, hizmete kaldığımız yerden devam için yeniden dönüyoruz' diyerek sonbaharda gerçekleştirilecek olan ETSO seçimlerinde yeniden aday olduğunu açıkladı.

'Yeniden Başlıyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ onu “sabırsız Elazığlı” olarak tanıdı. Bulunduğu her ortam ve toplantıda Elazığ’ı ve şehrin sanayicilerinin sorunları dile getirirken gördü. Dönemin  başbakanı kürsüde konuşurken sözünü kesip taleplerde bulunması karşısında Yıldırım’ın “biraz sabır Elazığlı” sözüne muhatap olan  İdris Alan’ın bu özgüveni ve sorunları dile getirmedeki cesareti bir efsane olarak şehir tarihine yazılmıştı.

Bakın yeniden ETSO Başkanı olma gerekçelerini nasıl anlatıyor İdris Alan;  “4 sene geldi geçti biz de çok güzel işler yapacağı dönemde mevcut başkanımızın deprem süreci, pandemi süreci daha güzel işler yapacağı bir süreçte arkadaşlarımız ile yapmış olduğumuz istişareler sonucu Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı üyelerle yapmış olduğumuz görüşmeler sonucu biz yeterli görmedik, muhakkak o da iyi niyetiyle bir şeyler yapmıştır. Biz yeterli görmediğimizden dolayı dostlarımız ile bir araya geldik büyük hedeflere ulaşmak amacıyla yeniden Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlık adaylığını talip olduk”

İdris Alan’ın mevcut başkan ve yönetimini değerlendirmek amacıyla verdiği bir örnek bile çok şey ifade ediyor.

Kendi dönemlerinde Kredi Garanti Fonu (KGF)’nin, Türkiye genelindeki 40’ıncı şubesininin  Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) binasında hizmete açılmasını sağladıklarını,  Ticaret Odası’nda KGF şubesinin Elazığ’da olması iş insanlarımızın kolaylıkla buradan başvuruda bulundukları halde mevcut yönetim dönemimde hatta başkanın kendisinin de KGF yönetiminde olmasına rağmen bu hizmetin Diyarbakır’a taşınmasının izah edilecek bir tarafı olmadığına dikkat çeken Alan,  Elazığlı iş insanlarının başvuru için Diyarbakır’a gitme zorunluluğunun olmasının büyük bir zaman kaybına yol açtığını ifade ediyor.

Elazığlılar olarak ETSO’yu önemsiyoruz. Bu kurumun şehrin lokomotifi olması gerektiğine sıklıkla dikkat çekiyoruz. Ancak bunu söylemden eyleme dökmesi gerektiğini de her fırsatta gündeme getiriyoruz. 

Gerçekleşmesi mümkün gözükmeyen ve hatta yasal engellere takıldığını bile bile asıl misyondan uzaklaşıp, kendisini de temsil ettiği kurumu da tartışmaların içine çekecek, geri plandaki büyüklerin ulaşmak istedikleri hedeflere payanda olunacak bir anlayış yerine, kendi kurumsal işlevini en güçlü ve etkin bir şekilde kullanan bakış açısının şehre ve sanayiciye daha çok katkı sağlayacağını düşünerek ETSO Başkanlığı yürüyüşünü başlatan İdris Alan ve ekibine başarılar diliyoruz.