Siyasette YRP Farkı

Cumhur ittifakı ile millet ittifakının siyasi rekabeti ve birbirlerine laf yetiştirme gayretlerinden uzak, sadece halkı ve halkın sorunlarına yoğunlaşan yeni bir parti ve yeni bir muhalefet anlayışı ile karşı karşıyayız.

Siyasette YRP Farkı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Oy oranları yüzde birin altında olmasına rağmen birkaç milletvekilliği koparmanın hayali ile millet ittifakında yer alan oy oranı düşük  partilerinin aksine hem iktidara hem de muhalefete yönelik ağır eleştiriler getiren Yeniden Refah Partisi 2. Olağan kongresini geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdi.

Ankara Arena’da yapılan ve ülke genelinden 65 bin partilinin takip ettiği kongreye, ilimizden de 23 otobüsle katılım sağlanmış ve çok sayıda özel araçlarla Ankara’ya çıkarma yapılmıştı.

Kongrede, ülke sorunlarına ve çözüm yollarına dair önemli açıklamalar yapan Genel Başkan Fatih Erbakan, siyasete de yeni bir soluk ve anlayış getirmişti.

İktidarın emeklilik zamanının geldiğine vurgu yapan Erbakan, Millet ittifakı ortaklarından da bu ülkeye hiçbir fayda gelmeyeceğini, bu ittifakın Erdoğan düşmanlığı dışında hiçbir projeleri olmadığını ifade etmişti.

Kendilerinin milletle ittifak yaptıklarını, milli çözüm önerileri ve projeleriyle ülkeyi yeniden refah ve huzura kavuşturacaklarını ifade ediyordu.

Elazığ YRP’de geçtiğimiz aylarda yaşanan görev değişimin ardından kongreye yüksek oranda bir katılım sağlayan ve Ankara’dan beş ismin parti MKYK’sına alınması avantajıyla dönen İl Başkanı Ömer Ateş’in samimi ve gayretli çalışmalarının daha güzel sonuçlar getireceği biliniyor.

YRP geçtiğimiz gün basınla buluştu ve MKYK üyelerini tanıttı. İş İnsanı Mehmet Gül’ün yeniden MKYK listesinde yer alması, Av. İbrahim Gök, Nurettin Gül, Mehmet Tan ve Mesut Yılmaz’ın MKYK listesinde yer alması, ilimiz açısından büyük bir avantaj olduğu, hünkar mahfili ile bilinen Elazığ’a ayrı bir önem verildiği toplantıda da dile getirildi.

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Ateş,  genel kurulun ardından ilçe, belde, köy ve mahalle toplantılarına daha bir ağırlık vereceği ve mesajlarını geniş kitlelere ulaştırmanın programlarını yaptıklarını ifade etti.

Şurası bir gerçek ki sahaya çıkması en rahat olan, halka sözü ve projesi olan tek parti YRP. Her iki ittifakın temsilcileri de sahaya iniyor lakin birtakım soru ve sorulanlarla karşılaşınca biraz geri duruyorlar. Görünen o ki sahne YRP’nin, söz   ittifakını milletle yapan partinin olacak.