Adaylık Sinyali mi?

AK Parti'nin tüm illerde olduğu gibi ilimizde de iyi bir sonuç yakalaması ve milletvekili kaybı yaşamaması için yeni yüzlerle seçime girmesi gibi bir kanaat, toplumda oldukça kabul görmüş ve benimsenmiş durumda.

Adaylık Sinyali mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yıllarca Ak Parti’ye oy vermiş birçok kişiden de artık bu cümleleri duyuyor ve hatta oy vermenin tek şartını buna bağladıklarını görüyoruz.

Halkın bu düşüncesi ve eğilimini iyi okuyan partiler, bu talebe karşılık gelebilecek yeni yüz ve isim arayışına girmiş durumdalar.

Mevcut ve eski siyasilerin de yarıştan kopmaya çok meyilli olmadığı gerçeğini de gören bu arayışların ve beklentilerin karşılığı olur mu bilmeyiz ama bazı isimlerin son günlerde ilimize gelmesi, halkla buluşup esnaf ziyaretleri yapması, TV programlarına çıkması da gösteriyor ki siyasette yeniye dair bir hareketlilik yaşanıyor.

İlimizin yetiştirdiği önemli bir değer olan ve görevinde başarılı olan Emniyet Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Aktaş’ın Şehit Fethi Sekin’in babası Zeki Seki’nin cenaze törenine katılmak amacıyla İçişleri Bakanı  Soylu ile birlikte ilimize gelmesi, bu arada Kapalı Çarşı ve Gazi Caddesi esnaflarını ziyaret etmesi siyasi kulisleri bir anda hareketlendirdi.

Aktaş’ın aday olmayı düşünüp düşünmediği konusunda değişik fikirler ortaya atılsa da bu ziyaretleri siyasete yoran çevreler oldukça çoğunlukta.

Yine ilimizden yetişen ve başta RTÜK Başkan vekilliği olmak üzere birçok görevde bulunan, şu an Bilgi Edinme Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı olan Anayasa hukukçusu Prof.Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu’nun ilimizdeki temas ve programları da adaylık sinyali olarak yorumlandı.

2004 yılında Ak Parti’den belediye başkan adayı da olan Fendoğlu’nun her seçim öncesi milletvekilliği düşündüğü ancak garantici yönü dolayısıyla kesin söz almadan adaylık müracaatı yapmadığı, risk almayı sevmediği için de müstakilen adaylık müracaatı yapmadığı biliniyor.

Aktaş ve Fendoğlu’nun bu hamlelerinin ardından özellikle yeni yüz arayışlarında kendisine rol ve misyon biçen bazı isimlerin de artık bir sebep düşünerek şehir gündeminde yer alacağı ve değişik programlarla karşımızda olacağı düşünülüyor.

Önümüzdeki günlerde Ankara’dan Nüket  Küçükel, İrfan Yurten, Prof. Dr. Haşim Çakırbay, İstanbul’dan Faik İçmeli, Mehmet Özay gibi isimlere de değişik partilerden teklif gidebileceği ifade ediliyor.