Siyasette Üçüncü Yol ve YRP

73 Kuşağı  Akıncıların sözü ve çağrısı da  para etmedi ve Ak Parti ile YRP arasında ittifak görüşmeleri sonuç vermeyince  Yeniden Refah Partisi üç büyük şehir adayını da açıkladı.

Siyasette Üçüncü Yol ve YRP
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Yeniden Refah Partisi'nin İstanbul adayı Genel Başkan Yardımcısı ve Necmettin Erbakan’ın damadı Mehmet Altınöz olurken Ankara adayı  Ak Parti’de üç dönem milletvekilliği ve Gençlik Spor Bakanlığı yapmış Suat Kılıç, İzmir adayı ise Cemal Arıkan oldu. 

Yapılacak ittifaktan karlı çıkacak olan Ak Partiydi ama bu konunun ciddiyeti çok anlaşılamamış ya da her zamanki gibi sahadan habersiz danışmanlar Erdoğan’ın önüne İstanbul ve Ankara’yı rahatlıkla alacaklarına dair şişirme anket koyunca YRP’nin İstanbul’da talep ettiği 2-3 ilçe dahi verilmedi.

YRP, bu gelişme sonrası adaylarını açıkladı ve kampanyayı başlattı. Ak Parti çok ciddiye almasa da YRP ciddi bir dip dalgayla geliyor. İllerde ve büyükşehirlerde seçim kazanmaları belki çok zor ama ciddi oy alacakları gerçeği da ortada duruyor.

YRP,  ülke genelinde büyükşehir ve il belediyesi alamasa da çok sayıda ilçe ve beldelerde seçimleri kazanacak gibi gözüküyor. YRP bu seçimleri kazanma seçimi değil “sıçrama ve özgüven kazanma” seçimi olarak görüyor. Asıl hedef 2028 seçimleri. 

Barajın yüzde 7’ye düşmesiyle parti 31 Mart yerel seçimlerinde oyunu görecek ve yüzde 7’ye yaklaşan ve geçen bir oy halinde artık ittifaklara  gerek kalmadan zaten Erdoğan’ın da yasal olarak aday olamayacağı 2028 seçimlerinde önemli ve belki de tek alternatif parti olarak öne çıkacak.

Partinin genel söylemlerine de bu yansıyor zaten. 94 ruhu diyerek aslında yeniden ve eksikliği oldukça fazla hissedilen millî görüşü hakim kılmanın ilk hamlesi olarak 31 Mart seçimleri bu açıdan önemli görülüyor parti tabanı tarafından. YRP’yi bu seçimlerde diğer partilerden farklı kılan bir özelliği de kendi partilerinden ve uygulamalardan memnun olmayan;  Ak Partili, MHP’li, CHP’li, İyi Partili ve hatta DEM’li seçmenlerin buluşma noktası olması.

Anlaşılan o ki siyasette bir türlü üçüncü yolu bulamayan ve bunu başaramayan diğer siyasi partilere inat YRP bunu başarmış gibi görülüyor.