Siyasette Elazığ Farkı

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un girişimleri ile İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyelerinin kentte okul yaptırma kararı almasının ardından ilk temel CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından atılacak. Elazığ için alınan muhalefet belediyelerinin okul yaptırma kararı ülke geneline de örnek olacak 'Elazığ Modeli' olarak siyasi literatüre geçecek.

Siyasette Elazığ Farkı

Elazığ'da geçtiğimiz aylar da Türkiye'ye örnek olacak bir gelişme yaşanmıştı. İktidarın 'Depremin yaralarını sarmak için şehre okul yaptırın' çağrısı ana muhalefet partisi CHP'de karşılık bulmuştu. CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un girişimleri ile CHP'li İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri kente okul yaptırma kararı almıştı. 

Okul için yer gösterilmesi süresi bir miktar uzasa da muhalefetin Elazığ'a iki Anadolu Lisesi yapması, siyasi literatüre 'Elazığ Modeli' olarak geçmişti.

Siyasette Elazığ Farkı

ÇAĞRILAR KARŞILIK BULDU 

CHP Genel Merkezi tarafından geçtiğimiz aylarda Elazığ’a gelen 30 milletvekilinin ziyareti sonrası,  Ak Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut,  CHP’lilerde bir okul yapsın çağrısında bulunmuştu. 

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ise katıldığı bir televizyonda programında CHP Genel Merkezi tarafından gelen 30 milletvekili sonrası Ak Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut’un CHP’lilerde bir okul yapsın çağrısı yaptığını ifade ederek, bu çağrı karşısında biz iki tane okul yapacağız demişti. 

OKUL YAPIMI KESİNLEŞMİŞTİ 

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ’a yapılması planlanan  okullar ile ilgili bir açıklama yaparak, CHP'li İstanbul ve İzmir Büyükşehir belediyelerinin kente okul yapma kararının olumlu sonuçlandığını belirtmişti. 

Siyasette Elazığ Farkı

OKUL YAPIM SÖZÜ 3 OLMUŞTU 

Elazığ’da, 24 Ocak 2020’de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde ağır hasar alan okulların yıkılması sonrasında kentte okul sorunu yaşanmaya başlanmıştı. 

CHP Elazığ Milletvekili Erol, CHP'li büyükşehir belediyeleriyle temasa geçerek Elazığ'a bir değil, üç okul kazandırma sözünü almıştı. CHP’li İstanbul, Ankara ve İzmir büyükşehir belediyeleri, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un talebi üzerine kentte okul yapma kararı almıştı. Sürecin ardından Elazığ'a gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında bir protokol imzalanmış ve 10 Ağustos tarihinde   İBB'de yapım ihalesine çıkılmıştı. 

Siyasette Elazığ Farkı

TEMELİNİ GENEL BAŞKAN KILIÇDAROĞLU ATACAK 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Elazığ’da Sürsürü mahallesinde inşa edeceği ve bünyesinde  dersliklerin yanı sıra spor salonu, sosyal donatılar ve atölyelerin yer alacağı Gazi Anadolu Teknik Lisesi kampüs alanının temel atma töreni 20 Eylül Salı günü yapılacak. Temel atma törenine bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere kente gelmesi beklenen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra CHP’li belediye başkanları ve milletvekilleri katılacak.

SİYASETTE ELAZIĞ FARKI  

Ak Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut’un “CHP’liler de bir okul yapsın” çağrısı sonrasında Elazığ CHP Milletvekili Gürsel Erol’un hiçbir alınganlık göstermeyerek  “Biz bunu düşünememiştik, hatırlattığı için Metin Bulut’a teşekkür ediyorum” diyerek anında  girişimlerde bulunması  sonucu İstanbul,Ankara,  İzmir Büyükşehir belediyelerinin okul yaptırma kararı, Elazığlıları da memnun etti. 

Hakimiyet Gazetesi olarak hep gündeme getirdiğimiz Elazığ’ın gelişmesi ve kalkınması için tüm siyasi partilerin ortak bir noktada buluşması, iktidar ve muhalefet ayrımı yapılmaksızın ilimizin faydasına olarak her türlü kararın alınması gerektiği yönünde haberlerimizin ardından Elazığ için alınan muhalefet belediyelerinin okul yaptırma kararı ülke geneline de örnek olacak “Elazığ Modeli”  olarak siyasi literatüre geçti.

SİYASİ PARTİ AYRIMI OLMAMALI 

Elazığ,yaşadığı depremin ardından tekrar ayağa kalmak için çaba gösteriyor. Devletimiz depremin ilk anından itibaren ilimizin yanında oldu ve birçok önemli sorunu çözmek için gece-gündüz demeden çalıştı. Elbette ki eksiklikler var ve olacak. Ama genel olarak baktığımız da devletimiz tüm gücü ile ilimize destek oldu. Bu tür afetler de tabi ki her şeyi devletimizden beklemek olmazdı. Siyasi Parti ayrımı yapmaksızın herkesin elini taşın altına koyması gerekiyordu. 

ÖRNEK OLSUN 

CHP Genel Merkezi tarafından geçtiğimiz aylar da Elazığ’a gelen 30 milletvekilinin ziyareti sonrası Ak Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut’un CHP’lilerde bir okul yapsın çağrısına CHP’li belediyelerin olumlu cevap vermesi, hem iktidarın hem de muhalefetin ortak bir çalışma yapmasının vatandaşı mutlu ettiği ifade ediliyor. Elazığ’ın hak ettiği değeri tekrardan kazanması ve depremin yaralarının en hızlı şekilde sarılması için böyle güzel projelerin devamlı olması isteniyor.