Şükrü Kacar'a Vefa

Ömrünü Elazığ'ın eğitim, kültür ve yazı hayatına adayan 'Elazığ'ın Kültür Çınarı' Şükrü Kacar'ın 95. doğum yılı münasebetiyle 30 Ağustos 2022 Salı günü Kovancılar'da ve Kacar Köyü'nde vefa toplantısı düzenlendi.

Şükrü Kacar'a Vefa
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediyesi ve Kovancılar Belediyesi’nin katkılarıyla Elazığ Musiki Konservatuvarı Derneği ile Manas Yayıncılık tarafından gerçekleştirilen programa Elazığ’ın Kültür Çınarı Şükrü Kacar, Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, AK Parti Kovancılar İlçe Başkanı Selami Sarıpolat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Kaya, İl Genel Meclisi Üyeleri, Kainat Bağbudar ve Eyüp Çelik, Kacar köyü muhtarı Hayrullah Kacar, Manas Yayıncılık Koordinatörü M. Şener Bulut, Dr. M. Naci Onur, Elazığ Musiki Cemiyeti, Elazığ Devlet Korosu ve Elazığ Belediye Konservatuvarı kurucusu Naci Sönmez, mahalli sanatçı Nihat Kazazoğlu, bestekâr Doğan Sever, Elazığlı şair ve yazarlar R. Mithat Yılmaz, Tuncer Sönmez, Hadi Önal, Yurdal Demirel, Murat Bilgin, Muammer Aksoy, M. Faik Güngör,  İlhami Bulut, Hüseyin Göçeri ve M. Yalçın Azizoğlu katıldı.

Program, Kovancılar Belediyesi tarafından 2016 yılında Çaybaşı Mahallesinde inşa edilerek hizmete açılan Şükrü Kacar Parkında saat 13.00’te başladı. 

Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, yaptığı konuşmada Şükrü Kacar’ın Kovancılar ilçesinin ve Elazığ’ın çok kıymetli bir değeri olduğunu ifade etti.  

Program daha sonra Ak Parti Kovancılar İlçe Başkanı Selami Sarıpolat, İl Genel Meclisi Üyeleri Kainat Bağbudar ve Eyüp Çelik, Kovancılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Kaya, Dr. M. Naci Onur ve araştırmacı yazar Yurdal Demirel’in Şükrü Kacar’ın kültür ve sanat hayatı hakkındaki konuşmalarıyla devam etti. 

Şükrü Kacar Parkı’nda gerçekleştirilen programda duygu dolu anlar yaşayan Elazığlı şair, yazar ve sanatçılar; Kovancılar’da gerçekleştirdiği önemli hizmetlerinin yanı sıra büyük bir vefa örneği göstererek Şükrü Kacar ismini Kovancılar’da bayraklaştıran Başkan Hacı Akpınar’a tebriklerini sundu..

“Şükrü Kacar’a Vefa Toplantısı” saat 15.30’da Kacar Köyü’nde devam etti. Şükrü Kacar Parkı’nda yapılan törenin ardından Kacar Köyü’ne hareket edildi. Köy muhtarı Hayrullah Kacar ve köylüler tarafından karşılanan şair, yazar ve sanatçılar, yazı hayatının 70. Yılı münasebetiyle düzenlenen toplantıya katıldı. 

Oturum başkanlığını araştırmacı yazar Yurdal Demirel’in yaptığı programda Doğumunun 95. Yılında Şükrü Kacar anıldı. 

Yurdal Demirel, Kacar’ın hayat hikâyesi hakkında bilgi verdi. Selami Sarıpolat, Naci Onur, Tuncer Sönmez, Doğan Sever, Murat Bilgin, Hadi Önal, Muammer Aksoy, M. Faik Güngör,  İlhami Bulut, Hüseyin Göçeri ve M. Yalçın Azizoğlu da Şükrü Kacar ile ilgili anılarını anlattılar ve şiirler okudular. 

Programa renk katan Naci Sönmez, güftesi Şükrü Kacar’a, bestesi Doğan Sever’e ait iki şarkıyı icra etti. Nihat Kazazoğlu da günün 30 Ağustos Zafer Bayramı olması münasebeti ile “Zafer Marşı”nı okudu ve mahalli musikimizden türküler icra etti. R. Mithat Yılmaz ise Şükrü Kacar’ın şiir dünyası hakkında bir konuşma yaptı. 

Köy Muhtarı Hayrullah Kacar’ın konuşmasının ardından eğitimci yazar Şükrü Kacar yaptığı konuşmasında toplantıyı değerlendirdi. Şükrü Kacar, Manas Yayınevi’ne ve Elazığ Musiki Cemiyeti’ne böylesine güzel bir faaliyeti gerçekleştirdikleri için çok duygulandığını ve çok mutlu olduğunu dile getirdi. Bu faaliyette emeği, katkısı olan ve katılan herkese teşekkür etti. 

Programın tamamlanmasının ardından söz alan Manas Kültür Evi sorumlusu M. Şener Bulut, Elazığ Musiki Konservatuarı Derneği ve Manas Kültür Evi olarak Şükrü Kacar’a vefa toplantısına katkılardan dolayı Elazığ Belediye Başkanlığı’na ve Kovancılar Belediye Başkanlığı’na teşekkürlerini ifade etti.(
 

Şükrü Kacar'a Vefa
Şükrü Kacar'a Vefa
Şükrü Kacar'a Vefa
Şükrü Kacar'a Vefa
Şükrü Kacar'a Vefa
Şükrü Kacar'a Vefa
Şükrü Kacar'a Vefa
Şükrü Kacar'a Vefa