Siyasete Yeni Bir Bakış ve Av. Gülaç

14 Mayıs tarihinde yapılması kesinleşmiş gibi görünen seçimler öncesinde milletvekili olmak için çalışmalar yürüten isimler, adaylıklarını açıklamaya başladılar.

Siyasete Yeni Bir Bakış  ve Av. Gülaç
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizde ilk kez resmi olarak ve bir toplantı ile aday adaylığını açıklayan isim ise hem hukukçu kimliği hem de gazete ve televizyon programlarıyla kamuoyunun yakından tanıdığı isim olan Av. Cengiz Gülaç oldu.
Gülaç, profesyonel bir ekip tarafından hazırlandığı belli olan görseller eşliğinde ve şehrin nezih salonlarından birinde düzenlediği bir toplantıyla geçti basının huzura ve hem aday adaylığını resmen duyurdu hem de milletvekilliği gibi ulvi bir görevinin kendisine nasip olması halinde ortaya koyacağı çalışma ilke ve formatını ortaya koydu.
Aday adayı olması sebebiyle doğal ve haklı olarak proje konuşmadı. Sadece neden aday adayı olduğuna dair düşüncelerini paylaştı. ‘Türkiye Yüzyılı” ifadesi ve bunun ülkemiz için ne anlama geldiğini çok iyi bildiği ve önemli gördüğü ve tüm bunları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hayata geçireceğine olan inanç ve heyecanla aday olduğunu, bu kutlu yürüyüşe omuz vermek amacıyla yola çıktığını naif bir üslup ve etkili bir dille ifade etti.
Ak Parti Milletvekili aday adayı Av. Gülaç’ın öne çıkardığı bir konu vardı ki bu şehrin önemli bir eksiği ve  beklentisiydi. Şehirde,  güçlü bir temsil gücüne ihtiyaç olmakla birlikte profili yüksek isimlere de ihtiyaç duyulduğunu ise bir manifesto olarak şu cümlelerle ortaya koyuyordu:
“ Elazığ halkı, Ankara’da mecliste sadece kendi sorunlarını takip eden değil, aynı zamanda bu ülkenin meselelerine dair sözü ve fikri olan liyakat sahibi insanlar istiyor. Biz temsil gücü yüksek figürler istiyoruz.” 
Önemli bir eksikliğe dikkat çekiyordu aslında Av. Gülaç. Sadece milletvekilliği görevi yetmez, şehri her platformda temsil eden ve bu anlamda bir değer oluşturan isimler olmalıydı. Bugün ulusal kanallarda siyasi, fikri ve güncel konularla ilgili davet edilen ve aranan isimlerden biri ilimiz bir milletvekili olmalıydı. Yine milletvekillerimiz, girdiği her bakanlık, kurum ve sivil oluşumlarda itibar ve saygınlık görmeli, sunduğu öneri ve teklifler dikkate alınmalı ve hayata geçmeliydi.
Yıllardan beri çok sayıda milletvekilimiz oldu belki ama temsil gücü ve profili yüksek bir vekilimiz olmadı. Böyle olur diye seçtiklerimiz de bu performansı gösteremedi ve bizleri hayal kırıklığına uğrattı.

Birikimi, donanımı, iletişim gücü ve yeteneği, her şeyden önemlisi kendi kendisini bile eleştirmekten çekinmeyecek kadar hayatla ve insanlarla barışık ve tüm eleştirilere açık, hoşgörülü, vizyon ve ufuk sahibi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hayal ve hedeflerini içselleştirmiş değerli bir isim olarak Av. Cengiz Gülaç’a çıktığı bu yolda başarı ve muvaffakiyetler diliyoruz.