Cumhur Büyür mü?

2023 seçimlerinin her iki ittifak için de zor ve sıkıntılı geçeceği biliniyor. Her ne kadar iki taraf da seçimleri kazanacaklarına çok inanıp emin olsalar da mevcut siyasi dengenin bir tarafın kesin lehine ya da aleyhine olacak net bir sonuç görünmüyor.

Cumhur Büyür mü?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Millet İttifakı her ne kadar adaylarını açıklamakta ağır davransalar da olası iktidarlarında ülkeyi nasıl yöneteceklerine dair toplanıp kararlar alıyorlar. 

En son toplantıda alınan karar gereği her icraat için tüm genel başkanların imzalaması şartı ile ülkenin nasıl yönetileceğine dair ciddi endişeler taşınsa ve bakanlık bölüşümlerinde bir anlaşmazlık yaşanması ihtimali gözükse de Milet ittifakı bileşenleri, bunların sorun olmayacağında şimdilik müttefik.

Ak Parti ve MHP’den oluşan Cumhur İttifakında da bir genişleme temayülü görülüyor. Geçtiğimiz günlerde Yeniden Refah Partisi ile görüşmeler yapıldığı haberleri yayınlanmıştı. Her ne kadar Fatih Erbakan Kızılcahamam’da partisinin eğitim kampında ittifaklara  katılma konusunda kapıları kapatsa da önümüzdeki süreçte böylesi bir adım atılacağına dair ipuçları var. Hem de saadeti de içine alacak şekilde.

Geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Ak Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Milli Görüşün saygın ve duayen isimlerinden Recai Kutan’ı ziyaret ettiklerini şu cümlelerle kamuoyuna duyurmuştu.

“Değerli büyüğümüz, devlet ve dava adamı muhterem Recai Kutan beyefendi ve kıymetli arkadaşlarımızla bir araya geldik. Türkiye ve dünya meseleleri üzerine müzakerelerde bulunduk.”

Görüşmenin seçimlere dört ay kala olması ve Recai Kutan gibi hem Saadet hem de Yeniden Refah Partisi yöneticileri üzerinde ağırlığı olan bir ismin  ziyaret ediliyor olması Cumhur İttifakı için yeni bir dönemin  başlangıcı olabilir.

Özellikle küresel ve karanlık güç odakları ile Türkiye üzerinde hesap ve emelleri olan güçlerin Erdoğan’ı yıkmak için bir araya geldiği bir süreçte, milli ve manevi kaygıları olan siyasi çevre ve isimlerin Cumhur ittifakına katılarak, Erdoğan ve Ak Parti’nin olası yanlışlarına engel olup, doğrularına katkıda bulunmasının manevi mesuliyetine inanan kesimlerin bu duyarlılığı sonuç verir mi bilmeyiz ama Türkiye’nin, geçtiği sıkıntılı ve stratejik bir süreçte sağduyu,  ortak milli ve manevi akla ihtiyacı var gibi.