Sitem ve Özür

Deprem konusundaki görüşleriyle tanınan ve ön görüleri doğru çıkan deprem uzmanı İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Naci Görür, ilk kez deprem dışında bir paylaşım yaptı.

Sitem ve Özür
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Görür’ün son paylaşımı Elazığ üzerineydi ama konu deprem değildi.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilimizde Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin temel atma törenine katılıp törende vatandaşlara seslenmişti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da katıldığı törende Kılıçdaroğlu gençlik yıllarını geçirdiği Elazığ’a olan ilişkin duygu ve düşüncelerini ifade etti. 

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, törene katılım sağlamayan il yönetici ve siyasileri eleştirmişti.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nde öğretim üyesi Prof. Dr. Naci Görür,  sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada açılışa gerekli ilgiyi göstermeyen yetkililer için Elazığlılar adına özür diledi. 

Prof. Görür, “Arkadaşlar, dün memleketim Elazığ’da yatırımların en güzeli olan bir okul temel atma töreni için bir araya gelinmiş. Siyasi nedenlerle ne yerel yönetim temsilcileri ne de Milli Eğitim Müdürü törene katılmış. Elazığ’ın örf, adet ve terbiyesine yakışmayan bu yakışıksız tutumu bir Elazığlı olarak kınıyor, deprem nedeniyle Elazığlı olmayıp da memleketimde okul yaptırma zarafetini gösteren insanlardan özür diliyor ve gerçek Elazığ’ın bu olmadığını söylemek istiyorum” dedi.

Paylaşım bu kadar. Görür, Elazığlılık ve Elazığ kültürüne, örf ve ananesine uymayan bu tavrı eleştiriyor. Görür, bu açıklamasını bir bilim adamlığı objektifliği yanında Elazığlı duyarlılığı ve Harput beyefendiliği nezaketiyle yapıyor.

239 milyon TL bedeller yapılacak 30 bin 170 metrekare alan üzerinde içerisinde dersliklerle birlikte mesleki ve teknik atölyeler, açık- kapalı spor salonları, konferans salonu ve birçok sosyal donatılar yer alacak devasa bir kampüsün yine bir kamu kurumu olan İBB tarafından ilimize kazandırılması karşılığında bir vali yardımcısının dahi törene gönderilmeyişi ne devlet anlayışına ne de siyasi anlayışa sığacak ve mazur görülecek bir tavırdır.

Milli Eğitim Müdürü rahatsızlığı nedeniyle görevinin başında değil. İlin valisi de öğrenci yurtları  denetiminde olduğu için en azından  bir vali yardımcısı törene katılabilir ve şehri temsil edebilirdi. Görür’ün de özür dilemesine gerek kalmazdı.

Elazığ’da kim kime akıl veriyor bilmiyoruz ama bu tavır, yok görülen ve hesaba katılmayan cenahı ciddi anlamda büyütüyor. Ve bu durumdan karşı taraf oldukça memnun görünüyor.

 Biz yok saysak da bizlerin bu tavrına tepki olarak adamlar daha çok taraftar buluyor ve daha da büyüyor. Dün söylediğimiz cümleyi bir kez daha yineleyelim ve diyelim ki sığ siyaset anlayışı iki partiye şimdiden bir milletvekili kazandırdı bile. Bugünden sonra kavga ve mücadele üç vekil için olacak.