Şiş: 5 Yılda 3 Milyar TL'lik Hizmet Gerçekleştirdik

İl Genel Meclisi Kasım Ayı Oturumları 15. Birleşiminde Elazığ İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş 2019 -2023 yılları arasında yapılan faaliyetler hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.

Şiş: 5 Yılda 3 Milyar TL'lik Hizmet Gerçekleştirdik

Elazığ İl Genel Meclisi Kasım ayı oturumları on beşinci birleşimle devam etti. İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Şerbet başkanlığında on beşinci  birleşimde gündem maddeleri arasında yer alan “ 22- Baskil İlçesi yol ağında bulunan Koçyolu Köyü yolunun incelenmesi konusu ile ilgili olarak Altyapı Hizmetleri Komisyonu tarafından hazırlanan inceleme raporunun okunarak konunun görüşülmesi maddesi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Şiş: 5 Yılda 3 Milyar TL'lik Hizmet Gerçekleştik

Birleşimin on beşinci gününde  Elazığ İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş performans programı ile ilgili sunum yaparak il genel meclisi üyelerini bilgilendirdi.

Şiş: 5 Yılda 3 Milyar TL'lik Hizmet Gerçekleştik

Şiş’in açıklamalarından bazı satır başları ise şöyle :

- “2019 -2023 yılları arasında yaşanan depremler ve pandemi sürecine rağmen genel olarak hedeflenen bütün faaliyetleri yerine getirdiğini ve performansın üzerinde hizmet götürdük.

- Maddi durumumuz çok kötü değil. Programlarımızı bütçemiz ölçüsünde bitirmeye çalışıyoruz.

- Maraş merkezli depremlerden sonra ağır hasarlı binaların şuana kadar %68’inin yıkıldığını depremi etkileyen diğer 10 ilin ortalamasının üzerinde bir yıkım gerçekleştirdik.

- 148 kaçak yapıya cezai işlem uyguladık. Kaçak yapıların yıkımına başladık. 
Vatandaşlara da sesleniyorum. Köyünüzde  bahçenizde ev yapmak istiyorsanız mutlaka İl Özel İdaresi imar müdürlüğüne başvursunlar. Yoksa yaptıkları yapılar kaçak durumuna düşer. 

- Etap etap toplamda İki  Megawattlık GES Karakoçan’da yapmak için 2024 yılında ilk çalışmayı yapacağız. Meclisimizden bunun için en az 10 milyon TL ilk çalışmalarımız için bütçe istiyoruz.

- Şiş’den İl Genel meclisi üyelerine :Bugünkü değeri 250 milyon TL olan 47 adet araç alarak hiçbir dönemde yapılmamış bir hizmete vesile olduğunuz için hepinize şükranlarımı sunuyorum.

- 5 yıl boyunca 3 milyar TL’lik hizmet gerçekleştirdik.