Sırada Orduevi Var

İlimizin yetiştirdiği önemli isimler bulundukları görevlerde şehrimize önemli katkılar sunuyorlar. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, başta sulama projeleri olmak üzere tarımsal OSB'nin kurulması ve Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde bulunan Orman Bölge Müdürlüğü'nün şehir dışına çıkartılmasında önemli katkılar sundu. Elazığlılar, benzer çalışmaları orduevinin şehir dışına çıkartılarak o bölgenin en önemli ihtiyacı olan park yapılması konusunda Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay'dan da bekliyor.

Sırada Orduevi Var
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizden yetişerek önemli mevkilerde bulunan hemşerilerimizin kendi memleketlerine yönelik çalışmaları takdirle karşılanıyor.

Özellikle bakan yardımcılığı seviyesinde görev alan hemşerilerimizin ilimizle ilgili çalışmaları göz dolduruyor.

TARIM VE ORMANDA ELAZIĞ AYRICALIĞI
Bulunduğu görevde ilimize en önemli katkıları sunan isimlerin başında Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç geliyor.

Bakan yardımcılığı görevinde, ülkemizin tarım ve ormancılık alanında öne çıkması ve var olan potansiyellerimizin en azami derecede kullanılarak ülke ekonomisine yansıması konusunda önemli projeleri hayata geçiren Mehmet Hadi Tunç, ilimiz ile ilgili her projeye de özel bir önem veriyor ve gerçekleşmesi için adım adım takip ediyor.

TARIMA DAYALI İSTİSAS OSB’LERİ
Bakan Yardımcısı Tunç, ülkemiz  kadar ilimizi de önemli oranda ilgilendiren Tarımsal kalkınma hamlesi kapsamında Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri'yle ülke genelinde 50 bin kişiye istihdam sağlanması hedefleyen projenin mimarı olarak aralarında Elazığ’ın da bulunduğu 16 ilde faaliyete geçecek olan sanayi bölgelerini belirledi.

Bu kararın, Elazığ adına umut verici olduğunu belirten Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, “Valiliğimiz, Belediyemiz, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ve tüm paydaşlarımızla üzerinde iki yıldan beri çalıştığımız projemizin bugün bir kez daha ilimiz ve ülkemiz için çok doğru bir karar olduğunu görmekten büyük bir mutluluk duymaktayız” ifadesini kullanarak projenin önemine vurgu yaptı.

SULAMA PROJELERİNDE DÜĞÜM ÇÖZÜLÜYOR
İlimizde uzun süreden beri çözüm bekleyen sulama projelerini de takibe alan Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, DSİ Genel Müdürü, Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları ile DSİ Elazığ Bölge Müdürüyle gerçekleştirdiği toplantıyla masaya yatırdı.  

Toplantıda DSİ Elazığ 9. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, Elazığ ilinde tamamlanan, devam eden, planlanan ve proje aşamasındaki yatırımlar hakkında sunumlar yaptı ve özellikle Uluova’nın sulanması amacıyla Hatun köy Sulama Barajı için adımlar atıldı.

BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ŞEHİR DIŞINA ÇIKIYOR
Tarım ve Orman  Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde bakanlığına bağlı kurumların idari binalarının şehir dışına çıkartılarak bu alanların halka açık, yürüyüş alanı, park ve yeşil alan olarak hayata geçirilmesi projesine de en büyük desteği verdi. 

Bu çalışma kapsamında cadde üzerinde bulunan Orman Bölge Müdürlüğü binası için arsa tahsisi işleminde önemli katkıları oldu.

TARIM VE HAYVANCILIĞA ÖNEMLİ DESTEK
Tarım ve Orman  Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, ilimizde tarım ve hayvancılık, gıda ve üretim alanlarında üreticilere en çok desteği alan iller sıralamasında Elazığ’ı önemli bir yere taşıdı. 
Bakanlık hibe ve kredileri ile birlikte TKDK’nın üreticilere verdiği rekor düzeyde desteğin, TKDK yetkilileri tarafından en verimli bir şekilde kullandırılması ile ilimiz bu sektörde tam anlamıyla bir üretim üssü olma aşamasına gelmiş durumda.

ORDUEVİ’NİN TAŞINMASI TALEBİ
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç’un ilimizle ilgili bunlarla birlikte çok sayıda projeye imza atmasını çok anlamlı ve önemli bulan Elazığlılar, aynı çalışmaların Milli Savunma Bakan Yardımcılığı görevinde bulunan Ak Parti eski milletvekili Av. Şuay Alpay tarafından da yapılmasını beklediklerini ifade ediyorlar.

MSB’nin 15 Temmuz darbesinden sonra Orduevlerinin şehir dışına çıkartılması projesi olduğunu hatırlatan vatandaşlar, bu konuda ilk taşınması gereken orduevinin de Elazığ orduevi olması gerektiğini ifade ettiler.

BÖLGE NEFESSİZ KALDI
Depremin en çok yıktığı  Mustafapaşa, Rüstempaşa, Çarşı ve İcadiye Mahallelerinin kesiştiği bölgede yer alan Elazığ Orduevi yerleşkesi,  mevcut alanı ile dört mahallenin yeşil alan, park, oyun alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları ihtiyacını karşılayacak bir konumda bulunuyor.

Deprem sonrası TOKİ’nin o bölgede inşa ettiği ve kamuoyu tarafından çok eleştiri alan yapı yoğunluğu, cadde ve sokakların eskisinden daha dar olarak bırakılması, o bölgede geçmişte de herhangi bir park ve yeşil alan bulunmaması sebebiyle Orduevinin şehir dışında uygun bir alana yapılması ile birlikte bu alan halkın faydalanacağı kültür park benzeri bir parka kavuşturulabileceğini ifade eden vatandaşlar, bu konuda adım atılma zamanının geldiğini belirtiyorlar.

ŞERİFOĞULLARI’NIN PROJELERİ ARASINDA
Orduevinin şehir dışına taşınmasının ardından o bölgenin park ve yeşil alan olarak hizmete açılması, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın da seçim vaatleri arasında bulunuyordu. 
Elazığ Belediyesinin resmi  Web sayfasında halen mevcut olan bu proje ile ilgili şu cümleler yer alıyor:
“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin çeşitli illerinde hayata geçirileceğini açıkladığı 'Millet Bahçeleri'nden biri de Elazığ eski Emniyet Müdürlüğüne ait 26 dönüm arazi üzerine inşa edilmişti. Bakım ve işletmesi Elazığ Belediyesi tarafından yürütülecek Millet Bahçesi’ne ek olarak Orduevi arazisi üzerinde inşa edilecek farklı konseptlerde tematik bahçeler ve kıraathanelerin bulunduğu yeşil alanlar ile şehrin geleceğine değer katılacak.”


ŞEHRİ HEYECANLANDIRAN PROJE
İlimizin en eski mahallerinden olduğu için yeteri derecede parka sahip olmayan, deprem sonrası TOKİ’nin yaptığı konutlarla yeni bir cazibe merkezi olmakla birlikte çok dar bir alanda yaşamak zorunda kalan insanlarımıza ve şehrin merkezi konumundaki bu alanın yeşil doku ve çalışmalarla nezih bir mekana  dönüştürülmesi için yerel aktörlerin yapacağı çalışmalara hem MSB Bakan Yardımcısı hemşerimiz Şuay Alpay hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sıcak bakacağını ifade eden vatandaşlar, bu konuda adım atılması gerektiğini belirtiyorlar.

İYİ ANLATILMALI
MSB bakanlığına bağlı orduevlerinin şehir dışına taşınma fikrinin Bakanlık ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın projesi olduğuna vurgu yapan vatandaşlar, dört mahallenin istifadesine sunulacak bir park projesi için şehir aktörlerinin iyi bir sunum dosyası, alternatif projeler ile birlikte konuyu MSB’ye taşıdıkları andan itibaren bakan yardımcısı olan  hemşerimiz Şuay Alpay’ın konuyu takip edeceği, son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da konu izah edilince bu projenin hayata geçirileceğini ifade ediyorlar.