Sınavda Yetkili ve Gözetmen Sorumsuzluğu

Geçtiğimiz hafta sonu YKS sınavı yapıldı. Milyonlarca genç, gelecekleri için iki gün boyunca saatlerce ter döktüler.

Sınavda Yetkili ve Gözetmen Sorumsuzluğu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Emeklerinin karşılığını almak için yoğun uğraşlarla sınav yerine giden birçok öğrenci ya sıraları derme çatma ya da gürültüden dikkatlerini toplayamadıkları okullarda sınav odular.

İl genelinde sınav yapılacak okulları kim belirliyor ve neye göre karar veriliyor, bunun bir asgari standartları olsa gerek. Ulaşımı sorunlu olan, yerinin bulunması zaman alan, toplu ulaşım araçları güzergâhından oldukça uzakta olan, masa ve sıraları, sınıfları oldukça yıpranmış ve aşırı gürültülü okullar ne yazık ki hala sınav yapılacak merkez olarak belirlenebiliyor.

Sınavlarda birçok öğrenciden duyduğumuz başka bir şikayet de bazı sınav salon görevlileri ve gözcülerin birbirleriyle uluorta konuşmaları, gereksiz şakalaşmaları ve dikkat dağıtan davranışları oldu.

Sınav salonundaki gençlerin geleceklerini belirleyecek bir sınava girdiklerini unutan ya da buna çok önem vermeyip dikkat gözetmeyen bazı gözcü görevlilerin salonda yankı bulan gereksiz bir kelimesi bile öğrencileri, soru ve hatta sınavdan koparabiliyor.

Bu sene geçti ama bundan sonraki sınavlarda ÖSYM Elazığ sorumlusu olan yetkililerin bu konulara azami özen ve dikkat göstermesini gençlerin emeklerine ve alın terlerini gözetme adına rica ediyoruz.