Sinan Ateş'in Dayısı da Sitemkar

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in Ankara'nın göbeğinde suikasta kurban gitmesi kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, Ateş'in dayısı Bursa Yıldırım Belediyesi MHP'li Meclis üyesi Mustafa Bozkurt bugün dikkat çeken bir karar aldı. 

Sinan Ateş'in Dayısı da Sitemkar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Partisinden istifa ettiğini duyuran Bozkurt, "Sinan evladımızın 40'ı mevlidini 11 Şubat Cumartesi akşam okutacağız. O güne kadar sabırla bekleyeceğiz. Ondan sonra bir şeyler açıklanamaz ise biz bildiklerimizi anlatacağız. Biz Cumhurbaşkanımızın iradesini bekliyoruz aslında. Cumhurbaşkanımız bu işe irade koyup, bu dosyanın aydınlanması adına ve kimlere kadar uzanacaksa ki, uzanacağı bilgileri bize iletiliyor. Biz sabırla bunu bekliyoruz. Önümüzde de bir seçim var. Şimdi seçime girerken ne şu andaki muhalif partilerin ne de iktidardaki partinin bizim tarafımızdan zarar görmesini asla istemiyoruz” dedi.

Bu konuda siyasilerin susmasını anlıyoruz. Zira devam eden bir soruşturma, tutuklanan isimler ve takibe alınan kişiler var. Siyasilerin her bir açıklaması soruşturmanın seyrini değiştirip farklı yerlere gitmesin diye konuşamamalarının anlaşılır tarafını doğru buluyoruz. Ancak soruşturmayı yürüten kurumların zaman zaman aileye bilgi vermesi, hangi iz üzerinde gittikleri ya da kendilerinin soruşturmanın önünü açacak bilgileri aileden almaları gerekmiyor mu? Belki böylesi bir çalışma da yapılıyordur ama merhum Sinan Ateş’in eşi ve bugün de dayısından gelen sitem dolu açıklamalarla böyle bir uygulamanın olmadığı gibi bir sonuç çıkıyor ortaya.

Sinan Ateş cinayeti, hızlı bir şekilde aydınlatılmalı ve başta MHP olmak üzere birçok siyaset ve kurumlar zan ve töhmet altında kalmaktan kurtarılmalıdır. Belli ki bu konu özellikle ülkücü camianın dağılması için birileri tarafından kullanılıyor. Ve yine birileri bu olayı aydınlatmada kamu kurumlarının ağır çalıştığına dair imalarda bulunuyor. Bunu önlemenin yolu ise biran önce konunun aydınlatılması.