'Şimdi Bu İyi Olmadı'

FOX TV'de İlker Karagöz ile Çalar Saat programına katılan Akşener'e, 'Kriterlerinize göre Kılıçdaroğlu kazanacak bir aday mıdır?' sorusu yöneltildi.

'Şimdi Bu İyi Olmadı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Önce ne diyeceğini bilemeyen Akşener, “Bu şimdi çok iyi bir soru olmadı” deyip, güldü.

Sonrasında konuşmasını sürdüren Akşener, “Ben henüz bilmiyorum. Samimiyetle söylüyorum, gerçekten bilmiyorum. Cumhurbaşkanlığı çok önemli bir makam, herkes hazır, ben hariç. Bunu doğru, düzgün, dürüst konuşacağız, paylaşacağız. Kemal Bey ile ise Kemal Beyle, başka birisiyleyse başka biriyle olmak durumunda. Ama bu seçimi tehlikeye atamayız. 2018'deki heyecanı ve telaşı yapmamamız gerekiyor. Akıllı, mantıklı, sağduyulu ve sakin olmamız lazım.” dedi.

Bu cümleleri okuyan sıradan biri dahi Akşener’in Kılıçdaroğlu’nu istemediğini anlar ve buna kanaat getirir. Özellikle “Ama bu seçimi tehlikeye atamayız. 2018'deki heyecanı ve telaşı yapmamamız gerekiyor.” cümlesi, “Kılıçdaroğlu ile kazanamayız” cümlesinin siyaset diliyle ifade edilmiş hali.

Kılıçdaroğlu da bu gerçeği bildiği için adaylığını açıklama cesaretini henüz göstermedi. Çok istiyor ve çok arzuluyor Cumhurbaşkanlığını ama erken konuşmak istemiyor. Ama hep ifade ettiğimiz gibi ittifakın açık ara birinci partisinin Genel başkanı olarak Cumhurbaşkanlığı en çok da Kılıçdaroğlu’nun hakkı. Bugüne kadar girdiği 12 seçimi kaybeden  bir siyasinin ilk defa seçim kazanma şansı yüksek ve bir şans verilmeli diye düşünüyoruz.