Sıkıntılı Parti

Sürekli artan oy  oranıyla büyümekle birlikte kongrelerinde sık sık yaşanan kavgalarla ve istifalarla gündeme gelen bir parti olmaktan kurtulamadı iyi parti.

Sıkıntılı Parti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gün geçmiyor ki partiden bir kavga ya da toplu istifalar yaşanmasın.

Geçtiğimiz haflarda ilimizde gerçekleştirilen delege ve merkez ilçe başkanlığı kongrelerinde ortaya atılan iddialar nedeniyle  istifa edenler olmuştu. Değişik kademelerde istifaların yaşandığı iyi Pati Elazığ teşkilatında suların kolaylıkla durulmayacağı da iddia ediliyor.

İl ve partinin diğer teşkilatlarında bu tür sorunlar yaşanırken Parti Genel merkezi, bu partiden milletvekili aday adayı olmak isteyen ilginç isimleri ağırlıyor bu günlerde.

Geçmişte farklı partilerde siyaset yapan, önemli görevlerde bulunan, iş ve bürokrasi dünyasında önemli mevkilerde bulunan çok sayıda isim, Genel Başkan Meral Akşener ve Genel Başkan yardımcıları ile görüşüyorlar. Hemen hepsinin hüsn-ü kabul gördüğü bu görüşmelerde Elazığ siyaseti yanında İyi Parti’nin şehirdeki konumu da konuşuluyor.

Bu görüşmelere katılan isimlerin ağırlığı, etkinliği ve yetkinliğini görünce Elazığ’da parti içi muhalefet ya da başkanlarının yarınlarda yaşanacak süreçte hiçbir dahli ve etkisinin olmayacağı çok net olarak görülüyor. 

Teşkilatlar, ne kadar gayret gösterirse göstersin, ne kadar çalışırsa çalışsın İyi Parti Genel Merkezideki hava ve konuşulan isimler çok farklı. Genel merkezin tasarrufu ve kararına teşkilat nasıl bir tepki verir  bilinmez ama İYİ Parti’de hiçbir şey yerel teşkilatın dediği gibi olmayacak bu kesin.